Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség! Nem merek felszállni...

Segítség! Nem merek felszállni a buszra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
9.es vagyok és busszal járok be a sulimba. A problémám az, hogy nem merek egyedül buszra szállni. Nagyon gyorsan kezd el verni a szívem és legszívesebben elmenekülnék. Eddig mindig barátnőmmel mentem, de most nekem elmarad az első két órám és így később kell bemennem. Már most félek. Egyszerűen nem tudom,hogy vegyem rá magam. Amúgy lenne még valami. Mikor leszállok buszvégen akkor is ledermedek mert rengeteg ember van ott és nem merek elmenni előttük, hogy megbámulnak és beszólnak. Valaki esetleg tudna segítnei???Én ezt már nem bírom..
2009. szept. 3. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem is volt hasonló problémám. menj el egy pszichiáterhez, kapsz rá gyogyszert, az majd segít, ha tényleg nagy a baj.
2009. szept. 3. 22:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A holnapot meg old meg úgy, hogy előbb kelsz fel, és elmész a barátnőddel, előbb. Inkább ülj a suliban 2 órát csendben, nyugalomban, mint a tömegben nyomorogj egyedül a buszon és rosszul legyél!
2009. szept. 3. 22:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pánikbetegség féle? Mert ha olyasmi vagy orvos, vagy hatalmas kontrollal erőt veszel magadon, felszállsz és megszokod idővel.
2009. szept. 3. 23:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sztem akkor jársz a legjobban ha gyógyszer nélkül oldod meg. Amikor fel kell szálnod csak vegyél egy nagy levegőt és lépj előre egyet, lesz ami lesz alapon, a többi meg majd jön magától. És ne gondolkodj rajta mert az nem használ. Párszor megteszed és máris könnyebb lesz, és egy idő után már nem fogsz félni ettől egyáltalán. Sok emberek előtt elsétálni nehezebb (nekem legalábbis, pedig fiú vagyok). Az rossz érzés, de túlteszem magam rajta. Barátaim se ismernek igazán, majd pont annak a véleményére adok aki egy pillantással bármit is gondol rólam.

Hát én így oldom meg. Remélem segítettem.

2009. szept. 3. 23:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, gondol arra, hogy rajtad kívül még rengeteg fiatal lánynak szólogatnak be a tömegből. én is utálom, de túl lehet élni, ne vedd magadra. a busz ugyan ez, a többi száz ember se dél neked sincs mitől. én mindig azzal nyugtatom magam ha félek valami ilyentől, hogy előttem mindenki túlélte már.
2009. szept. 3. 23:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
dél=fél
2009. szept. 3. 23:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nincs oka félni, de ez egy fóbia. A fóbia ok nélküli túlzott aggodalom/félelem. Ha pl tériszonyod van nem félsz a magasban, mert van rajtad mindenféle biztosító kötél meg korlát amibe kapaszkodsz? Dehogynem, pedig nincs rá okod. Én sem attól félek hogy mások mit gondolnak rólam, hanem zsigerből rettegek attól, hogy nevetségessé válok. Tudom, hogy nincs rá semmi okom, de mégis aggódom. Ezzel kell megbírkózni valahogy, például úgy hogy minél többször és minél gyakrabban át kell esni ilyen helyzeteken. Sajnos jobbat nem tudok.
2009. szept. 4. 00:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A fóbiákra, ha valóban betegesen eltúlzott félelmek, jó módszer, ha nem erőlteted, hanem megkeresed a gyökerét és ott próbálod feloldani. Sok esetben ez megtehető, ha az ok valahol a kisgyerekkorban található, ott egy negatív élmény(sor) hatására alakult ki. Felismerni tudatos szinten azért nehéz, mert akinek a fóbiája van, az nyilván éppen menekül ettől az eredeti élménytől, még a hasonlót is kerüli. Ha pedig ez egy komplexus, akkor a hasonlóság nem is nyilvánvaló, mert nagyon sok részlet áttétes vagy teljesen ismeretlen. Jó módszer erre pl. a hipnózis.

Persze nem rohangálhatunk minden kis félelemmel pszichológushoz, azt Neked kell eldöntened, mekkora ez félelmed, túl tudod-e tenni magad rajta külső segítség nélkül? (Az ember élete tele van ilyenekkel, és a legtöbb megoldódik magától. Ha valami makacsul ismétlődik és sehogy sem tudsz túllépni rajta, akkor viszont jól jöhet a szakértő segítség.)

2009. szept. 4. 11:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Mit gondolsz? Ez tényleg jobban eluralkodik rajtad, mint másokon, vagy csak vannak ilyen rossz gondolataid? Hidd el, rengeteg ember fél emberek mellett elmenni és fél attól, hogy megbámulják a buszon. Én is félek.
2009. szept. 7. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!