Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak én vagyok ilyen?

Csak én vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Utálom a pénzt. Sosem fogadtam el "jutalomként" sem. Csak tönkretesz barátságokat, jó kapcsolatokat, a bolygót...és miért? Még több pénzért. Nem tudom, szerintem csak én vagyok így ezzel, a "mai" világban, de én ettől a helyzettől undorodni tudnék. De én így gondolom, nem kizárt hogy jó páran hülyének fognak nézni.
2013. jan. 31. 06:54
 1/5 anonim ***** válasza:
25%
Valószínűleg azért utálod, mert neked van belőle elég.
2013. jan. 31. 07:31
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Kedves első, nem feltétlen, én is ilyen vagyok, mint a kérdező, ebben a tekintetben, pedig valahova az alsó középosztályba tudnám magamat sorolni.

Nem tudnám konkrétummal magyarázni, de egyszerűen utálom ezt a pénztől való függést, ami manapság az emberiséget jellemzi, hogy lassan már levegőt sem vehet valaki anélkül, hogy nem fizetne ezért is... a tudat, hogy hány embert öltek már meg a pénzért, kisebb összegekért is, vagy az, hogy hányan vannak, akiknek pénz miatti féltékenységből kifolyólag romlottak meg a kapcsolataik, stb, egyszerűen elborzaszt. Néha még a fizetésemet is nehezemre esik elfogadni, amiért elvileg ugye megdolgoztam...

2013. jan. 31. 08:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Szerintem nem csak te gondolkodsz így. De ha már szóba hoztad, szerintem nem az igazi bűnöst okolod. A pénz csak egy eszköz, és teljesen fölösleges belőle bűnbakot csinálni. A baj az, hogy vannak kapzsi emberek, akik juszt se segítenek másoknak, csak gyűjtik-gyűjtik a sok vagyont. És itt már mindegy, hogy pénzt gyűjtenek, vagy telkeket, házakat, autókat stb.

A mai gazdaság nagy hibája, hogy mivel kamatra lehet hitelt adni, ezért egyre jobban megszűnik a középosztály, és a pénz mindig a gazdagokhoz áramlik. Hiszen ők kamatra adnak hitelt, így mindig többet kapnak vissza, mint amennyit befektettek. Persze ennek is megvan a haszna: ez okozza a versenyt, ami serkenti a fejlődést. De jobban kéne figyelni a veszélyeire, és kivédeni a káros hatásokat.

De a lényeg, hogy ez nem a pénzen, az eszközön múlik, hanem a gazdaság rendszere nem megfelelő. Ne a pénzt okold.

2013. jan. 31. 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg tudlak érteni, kérdező, habár én csak azok pénzét nem szeretem elfogadni, akikről tudom, hogy kamatostul kérik vissza később valamilyen formában. Barátságokat pedig akkor tud tönkretenni, ha az illetők eleve nem voltak igaz barátok. Talán az egyik legsarkallatosabb pont az életben, de csak akkor, ha nagyobb jelentőséget tulajdonítasz neki az egyszerű csereeszköznél.
2013. jan. 31. 14:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló: ezt csúnyán benézted, nem hiszem hogy egy 16 évesnek lenne belőle bőven. Mellesleg én úgy gondolom hogy igenis jó "bűnöst okolok". Ha nem lenne pénz, nem lenne miért ezeket a dolgokat csinálni, lerohanni érte más országokat stb. Bár mindenkinek más véleménye van, ezt el is fogadom :D
2013. jan. 31. 16:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!