Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tehetnék? Már nagyon...

Mit tehetnék? Már nagyon elegem van magamból!

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta ilyen vagyok.Nem merek beszélni társaságban,nem merek az emberekkel beszélgetni,képtelen vagyok társalogni.Ha megállít valaki iskolában a folyosón,hogy mit csinálok mostanság,vagy hogy vagyok vagy ilyesmi,egyszerűen nem tudok beszélni,félszavas válaszokat adok,nem merek kérdezni,és egyszerűen nem is jut eszembe semmi.Utálom a nagy társaságokat,utálok társaságban menni akárhova is.Ha néha néha előfordul,hogy elmegyek valakikkel valahova,körülbelül egész végig csak hallgatok,nem tudok megszólalni.A telefonálásról ne is beszéljünk,ha hív egy ismerősöm inkább fel sem veszem,mert attól félek,hogyha elkezdünk beszélni kb 2 perc után már nem is lesz semmilyen téma,borzasztóan félek a "kínos csendektől",ezért nem tudok kettesben sem kimenni senkivel,főleg fiúkkal nem.Rengeteg idő kell ahhoz,hogy rendesen tudjak bárhol,bármilyen helyzetben beszélni egy emberrel.A barátaimat is kezdem elveszíteni,rengeteg kapcsolatom megromlott.Nem merek facebookon sem ráírni egyik barátomra sem,inkább offlineba teszem,hogy még véletlenül se írjon rám senki,mert egyszerűen félek beszélni,de attól a legjobban,hogy nem lesz majd téma és kész :(.Most is elkezdtem ismerkedni egy nagyon helyes fiúval,annyira kínosan viselkedem,hogyha beszélünk.Csak írásban szoktunk,de már csomószor megkérdeztem,hogy zavarom-e,mert ha igen inkább hagyom,mindíg azt mondja,hogy nem,de valahogy úgy érzem mégis,nem szeretnék a nyakán sem lógni,idősebb nálam..tudom,hogy a pasik inkább a magabiztosabb lányokat szeretik és ezért is hiszem azt,hogy nem kedvel ő,miután mondtam neki,hogy kissé visszahúzódobb vagyok..Annyira szeretnék változtatni ezen,hiszen így mindenki csak egy félénk kislánynak fog tekinteni,mivel borzasztóan félek az ismerkedéstől.Nagyon szeretnék ezen változtatni,de egyszerűen nem megy.Annyit már szerencsére sikerült változtatnom magamon,hogy például éttermekben merek magamnak kaját rendelni,tudok mondjuk rendelni egy pizzát telefonon,kivenni magamnak egy villamosbérletet,ilyen kis apróbb dolgok..de eddig még ennyit sem mertem,mindíg megkértem mást,hogy csinálja helyettem..szerintetek mit kéne csinálnom?Már próbáltam párszor ismerkedni egy pár új arccal,de mindíg lebőgés lett a vége,mert csak nem tudtam rendesen beszélni,felhozni témát.Nem szeretném feladni,de valahogy mégis mindíg oda folyamodok..:(
2013. jan. 28. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, kérdező?
2013. jan. 28. 16:03
 2/8 A kérdező kommentje:
15
2013. jan. 28. 17:01
 3/8 anonim válasza:
Történt veled kiskorodban valami trauma esetleg? Sokat fegyelmeztek, szidtak a szüleid?
2013. jan. 28. 17:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Hmm,hát nem is tudom..nem hinném,hogy ez traumának számítana,de kiskoromban nagyon sokszor "kaptam" amikor rossz voltam,például bezártak pár órára egy szobába,fakanállal vagy pálcával kaptam a legtöbbször a fenekemre,de istenes pofonokat is kaptam néha.aztán ez nem tudom mennyire számít még,de úgy gondolom az is tett rá egy lapáttal,hogy körülbelül 3-4 éve apám a szemem láttára ütötte édesanyámat,amit azóta sem tudok elfelejteni neki..annak ellenére még mindíg együtt élünk,a testvérem én anyukám és apám,mint egy "boldog család",de apám egy részeges állat.tudom,hogy nem szép tőlem,hogy ezt mondom róla,tudom,hogy ő tart el,de a szememben örökre elásta magát mióta képes volt kezet emelni anyára.
2013. jan. 28. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Szociális fóbia

[link]

2013. jan. 28. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Ismerkedj bátran, a beszélgetés csak gyakorlással lehet fejleszteni! Nyugodtan mozdulj ki a barátaiddal, kérdezd őket olyan témákról, ami téged is érdekel, és persze légy te is nyitott az ő dolgaikra. Kérhetsz tőlük segítséget a bajod miatt, gondolom ők is látják, hogy félsz a beszélgetéstől. Ez nem gáz! :)

Írtad azt a pár dolgot... ilyen kis lépésekben kell haladnod. Ezek nagyon jók! :) Elmehetnél mondjuk egyedül boltba, meg ilyesmi...

Azt semmiképp se gondold, hogy néhány hét alatt teljesen megváltozol!

Nem baj az, ha nem vagy magabiztos, az a fiúk dolga... :)

Írhatsz nekem privit, ha gondolod! Legalább addig is gyakorlod az ismerkedést/beszélgetést! :)

2013. jan. 28. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem ártana egy jó pszichológus, vagy csoport. Már ha a családi kasszából futja...
2013. jan. 29. 09:51
 8/8 anonim ***** válasza:

megkérdezhetem,hol laksz?

ha Sopron,Sopron környéke,tudok számodra egy megfelelő embert,aki ebből ki tudna segíteni.(nem pénzért.)

2013. jan. 31. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!