Hogyan lehetnék erősebb, magabiztosabb?
Nincs semmi önbizalmam és túl sokat adok más véleményére. Nem tudok kiállni magam mellett és ha csinálok vagy kitalálok valamit, 2 ember azt mondja, hogy hülyeség vagy szar, de 10 ember azt mondja, hogy tök jó akkor szinte csak a negatív véleményeket veszem figyelembe mert azt hiszem, hogy őszinték közbe meg csak rosszindulatúak. Amikor a régi osztályomban veszekedések voltak akkor is csak hallgattam ahogyan engem és a barátnő(i)met sértegetnek, néha odakiabáltam 1-2 dolgot és ennyi. A másik az, hogy amikor az osztályban valaki beszél rólam, folyton azt mondogatom magamban, hogy csak be ne égessen. Vagy ha valaki olyat mond rám amivel megsért vagy nem tetszik, arra évek után is tisztán emlékszem és rosszul érzem magam miatta. Amikor valaki beszól próbálom azt mutatni, hogy nem bántott meg, közben legszívesebben elsírnám magam és nagyon a szívemre veszem. A legújabb szokásom az lett, hogy ha valakivel négyszemközt beszélek akkor nehezen tudok a szemébe nézni, odanézek de egyből el kell, hogy nézzek. Ez van amikor valaki a szemembe néz és én is oda nézek. Néha tudok nézni, néha nem. Ha valaki beszól azt csendben tűröm, pedig nem kéne. Egyedül azoknak a tanároknak merek beszólni, akiket nagyon utálok. Persze csak óvatosan. Szeretném, ha néha ki tudnám nyitni a számat és meg tudnám védeni magamat. Vagy amikor valaki igazságtalanságot mond, akkor szembe tudjak vele szállni akkor is ha egyedül vagyok. Mert hogyha ott van a barátnőm akkor jobban merek szólni. De nem szoktam ok nélkül cseszegetni másokat. Mit tegyek?
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!