Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Volt gyerekszobátok? Hogyan...

Volt gyerekszobátok? Hogyan befolyásolt a külön szoba megléte, hiánya?

Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 12:44
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Mi hárman voltunk egy szobában lányok, a fiútesónknak volt külön szobája. Nem mondom, hogy emiatt valami bajom lett, de iszonyú sokat veszekedtünk, az idősebbik nővéremnek soha semmi nem volt jó. Amikor albérletbe mentem maga volt a kánaán a saját szoba. Két gyereket, két gyerekszobát tervezek :) De van olyan ismerősünk akik 5en voltak testvérek, most 6 van neki, és nem hiszem, hogy mindnek lenne külön szobája. Szóval nem mindenki működik úgy mint én.
2013. jan. 23. 12:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt sosem gyerekszobám és nagyon hiányzott, amikor kamasz voltam. Most így anyaként a kislányomnak van gyerekszobája. Tudtam már az elején, hogy kelleni fog neki. :)
2013. jan. 23. 12:57
 3/14 anonim válasza:
16 éves koromig egy szobában laktam 3 tesómmal. nagyon nagyon vágytam a külön szobára, és 16 évesen meg is lett. kisebb gyerekeknél szerintem jó a közös szoba.
2013. jan. 23. 13:01
 4/14 anonim ***** válasza:
Egész kiskoromban nem volt, sőt, sokáig anyukám mellett aludtam. Külön szobám csak kamaszkoromban lett, de akkor is kezdtem igényelni, azelőtt nem hiányzott. Sehogy nem befolyásolt, de ha a kamasz éveimet a szülőkkel egy szobában kellett volna töltenem, biztos nem tetszett volna.
2013. jan. 23. 13:01
 5/14 anonim ***** válasza:

13 éves koromig egy szobában voltunk az egy évvel fiatalabb testvéremmel. Utána elköltöztünk, lett külön szoba.

Na, az maga volt a megváltás...

annak ellenére, hogy nagyon szerettük egymást és később is renget időt töltöttünk a másik szobájában, az 1 szoba nem volt jó megoldás. Kiskamaszként már frusztráló volt, hogy folyton egy légtérben kellett lennem valakivel, nem voltak saját dolgaim, max. a ruháim, minden más közös, nem csinálhattam azt, amit akartam és amikor akartam, mert tekintettel kellett lenni rá is...

2013. jan. 23. 13:03
 6/14 anonim ***** válasza:

Nekünk sem volt külön szobánk. Sokat veszekedtünk, mindig gond volt ki visz fel barátnőt, osztálytársat, mert akkor ugy-e a másik ne legyen bent stb. Plusz ott volt a számítógép is abban a szobában, akkor apuék se tudtak gépezni.

17-18 után meg a páromat is csak ritkán hívhattam fel emiatt.

Én is szeretnék külön szobát biztosítani a gyerekeimnek.

Különösebben nem befolyásolt, de lehet, jobb viszonyban lettünk volna a nővéremmel,ha nem kell a szobán piszkálódnunk.

Meghát egy kamasznak néha jól esne becsapni maga mögött az ajtót és egyedül lenni. Néha ez is hiányzott...

2013. jan. 23. 13:29
 7/14 anonim válasza:
Kicsiként nem volt, nem is hiányzott. Csak azt utáltam, hogy mindig nekem kellett rendet rakni az öcsém helyett is. 10 éves voltam, amikor külön szobám lett. Szerettem. :)
2013. jan. 23. 13:34
 8/14 anonim ***** válasza:
6 éves koromig saját ágyam se volt, akkor anyukámmal osztoztam. Utána elköltöztünk és a két mostohatesómmal voltunk egy szobában olyan 13 éves koromig. Utána a nagyobbik kapott külön szobát, én meg a húgommal ketten voltunk még egy szobában kb. 4 évig. Nagy problémák sose voltak ebből mert majdnem egyidősek vagyunk és mindketten lányok, pasikkal még nem nagyon foglalkoztunk. Végülis pont akkor lett saját szobám, amikor eljött hozzám az első barátom (emlékszem még pont előtte való nap festettem a falat =D) Így már csak 2 évig laktam, utána külön lakásba költöztem.
2013. jan. 23. 16:11
 9/14 anonim válasza:
Nem volt. Egy szobában laktam 2 lány, és egy fiútesómmal. Néha nagyon jó volt, néha meg legszívesebben mindenkit kizártam volna. Aztán, középsuliba koleszos lettem. (tehát itt sem volt saját szobám) Hazamenetelkor megváltás volt "csak" a testvéreimmel lenni, a koleszos szobatársaimhoz képest. Értékeltem őket, és a kolesz miatt rájöttem, hogy nincsenek is olyan szörnyű testvéreim.
2013. jan. 23. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
18 éves korunkig volt közös szobán, aztán szerencsére lett külön szoba, maga volt a megváltás :D
2013. márc. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!