Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Meg vagyok ijedve! Mi lehet a...

Meg vagyok ijedve! Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Elég érdekes eset az enyém! Tulajdonképpen én se nagyon értem magamat, mikor idegen helyre megyek vagy idegen emberrel kell beszélnem akkor meg vagyok ijedve, otthagytam az iskolát is mert sokszor ott is szorongtam, de az az érdekes hogy közbe meg a haverokkal hülyéskedtem is meg jól is éreztem magam de közbe meg szorongtam is! Meg eljárok hétvégénte szórakozni is ott is hülyéskedek meg minden de egyébként meg a hétköznapokba ülök itthon bent a szobába és nem csinálok semmit most jelenleg se nem tanulok se nem dolgozok és félek is elmenni! Mindenbe félek belekezdeni, barátnőt is szeretnék már mert nagyon itt volna az ideje de attól is félek pedig aztmondják hogy jóképű is vagyok meg lett is volna már lehetőségem rá volt már olyan hogy odajött hozzám csaj, de én akkor is megijedtem és inkább elutasítottam! Ha iszok buliba akkor egy kicsit bátrabb vagyok de még akkor se sikerül teljesen levetkőzni a gátlásaimat! Mitől lehet ez? mert már nagyon elegem van ebből az életmódból! Valahogy mostmár össze kéne szedni magam!

#ijedve
2013. jan. 17. 02:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Úristen mintha ezt rólam írtad volna. :D Annyi különbséggel, hogy lány vagyok.

Kíváncsi vagyok mit írnak majd mások. Én eddig nem nagyon jöttem rá miért lehet. Ha magamból indulok ki, akkor nálam megfelelési kényszer egy nagy adag önbizalomhiánnyal. Ha belekezdek valamibe mindig úgy vagyok vele, hogy úgysem sikerül. Már kétszer váltottam sulit, mert sokszor az órákra se mertem bemenni, nehogy leégessem magam. Az egyetemen ahova most járok, ha valahol beszélni kell előtte magamban többször is elmondom a szöveget. Telefonálásról nem is beszélve... :D

Valahogy növelni kéne az önbizalmad és nem félni. (bár lövésem sincs ezt, hogy kéne megoldanunk :D)

Remélem tud majd valaki segíteni. :)

2013. jan. 17. 03:22
 2/12 anonim ***** válasza:
az önbizalom növelésére szolgálnak a sikerélmények,segítő emberek,optimista pozitív gondolkozás az élet jó oldalának szemlélete ha ez megvan a gátlások levetközése bizonyos félelem miatt nem megy ilyenkor mérlegelni kell hogy ha elengeded magad abból mennyi jó és mennyi rossz lehet ez sosem árt ha az előbbi 2 dolog megvan jöhet a feszültség csökkentés vagyis a lazulás optimistán,önbizalommal sétálj végig úgy az utcán mintha a tied lenne a világ ez a módszer ált. Működni szokott de sokszor egy gyors ritmusú zeneszám is segít
2013. jan. 17. 10:07
 3/12 A kérdező kommentje:

első válaszoló: hát mi nagyon egy cipőbe járunk akkor :) Nekem is teljesen ugyan ez telefonálás előtt elmondom magamba mindig hogy mit fogok mondani, ugyan ez az iskolával is teljesen! Csak az az érdekes hogy amúgy meg mikor a haverokkal vagyok ott le se lehet lőni de ha idegen helyre megyek vagy egyedül kell valamit intéznem akkor vége!

Te hány éves vagy?

2. válaszolónak köszi! jöhetnek még a tanácsok!

2013. jan. 17. 15:26
 4/12 anonim ***** válasza:
22 éves vagyok. Barátokkal én is tök laza és hiperaktív vagyok. Meg bulikban is, akár idegenekkel is képes vagyok órákig beszélgetni, de a hétköznapokban, mintha teljesen más ember lennék.
2013. jan. 17. 21:30
 5/12 A kérdező kommentje:
tök ugyan ez! én 21 vagyok
2013. jan. 17. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják, hogy pánikbetegség és irány a pszichológus.
2013. jan. 18. 16:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Szociális fóbia?
2013. jan. 20. 02:42
 8/12 A kérdező kommentje:
hát nemtudom pszichológushoz nem nagyon akarok menni! elkezdek most újra sportolni meg próbálom magam összeszedni! és hátha elmúlik, mert az az igazság hogy az utóbbi időbe nem is nagyon tettem érte hogy ez megváltozzon! ha így se jön rendbe akkor esetleg majd elmegyek a pszichológushoz!
2013. jan. 20. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:
A sport jó lesz! :)
2013. jan. 20. 15:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Amúgy hol laktok?
2013. jan. 20. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!