Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért baj, ha valaki nem tud...

Miért baj, ha valaki nem tud válaszolni arra, mi akar lenni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 15:31
1 2
 1/12 poet1 ***** válasza:
Attól függ hány éves vagy. Ha elmúltál már 18,akkor kéne valami identitási motiváció,ha az előtt vagy nem probléma.
2013. jan. 14. 15:42
 2/12 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok. :)

De többen vagyunk így, és szerintem meg nem egy probléma.

2013. jan. 14. 15:46
 3/12 poet1 ***** válasza:
De mit csinálsz? Tanulsz még? Nem akarsz családot? Biztos van ami foglalkoztat,csak meg kéne találni. Már majdnem negyed százados vagy. Telnek az évek a lehetőségek pedig szűkülnek. Én 19 éve tudom mit akarok és azt is csinálom. Nézz a szívedbe
2013. jan. 14. 16:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Pénzt akarok keresni, a számomra fontos dolgok végett
2013. jan. 14. 17:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Szeretnék családot, és hobbikat.

Szerintem az a típus vagyok, akinek sose lesz hivatása, már ha a munkát, foglalkozást nézzük.

Kell pénz a családhoz, a hobbik űzéséhez, néhány nyaraláshoz, és ennyi.

2013. jan. 14. 23:08
 6/12 anonim ***** válasza:

ez általános probléma

mindig azt halljuk hogy mi miért nem jó,nem motiválnak,csak a negatív dolgokat kapjuk,ha nagy ritkán támogatnak mindig hozzáteszik hogy "de.....",ezzel elérik hogy ne legyenek céljaink de elvárják hogy kezdjünk magunkkal valamit

én sem tudom a választ,túl sok elképzelésem van de mindig visszarángatnak a földre még akkor is ha megtudnám valósítani a terveimet

az emberek ilyenek,elvárják hogy tudd hogy mit akarsz még akkor is ha ők sem tudnának dönteni

2013. jan. 15. 00:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Nálam az a probléma, hogy sok dolog érdekel, változó intenzitással és változó, melyik kerül előtérbe. Olyan szak nincs, ami összefogná őket.

Amelyikekbe csak egy-egy van benne, azoktól félnék, hogy talán mégse azt kellett volna választanom. Mellesleg azok vagy rohadt nehezek és 5% végzi el csúszás nélkül, vagy nem tudsz elhelyezkedni velük.

Most épp tanulok valamit, amiben rengeteget csalódtam és ki is törölhetem majd vele. Így már most azon gondolkozom, mi lesz, ha itt végzek. :/

2013. jan. 15. 09:51
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem baj.

De az tény, hogy valamit dolgozni kell majd.

Általában az emberek belesodródnak, kialakul mi lesz a hivatásuk, munkájuk, van egy "gyújtópont":pl. hobbisportolásból - edzőnek tanul, vagy iskolában imádja a matekot, kiskorában sokat legózik - építesznek akar tanulni, beiratkozik egy hobbiszakköre, ahol rajzolnak - rájön, hogy grafikus akar lenni, egy közeli ismerős, család, rokon, idegenektől kapott dolgok is inspirálják az embereket, általában mindenki vissza tudja vezetni egy apró történetre, fordulatra, meghatározó élményre, mondatra, amiből következett, hogy az lett ami.

De persze, van olyan, aki rákényszerül, stb.

Az életben a dolgok, helyzetek folyamatosan következnek egymásból, ezért írom, hogy igazából a semmiből senki nem tudja kitalálni mi akar lenni. Valami megtetszik neki, kíváncsi lesz...vagy kialakul, és igazán szerintem ez a legkedvezőbb, mert ez nagyon egyenes pálya általában, és nem igazán kell keresni magát az embernek.

Neked valószínű nehezebb dolgod van, és még nem találtad meg ami szeretnél, még nem volt igazi "gyújtópontod" az életedben, ami akkora löketett adott volna, hogy biztos legyél mit akarsz tanulni. De a kitartás sem hanyagolható el...Legalább egy szakot vigyél végig szerintem.

És azt is tartsd észben, hogy minden szakmának vannak kevésbé izgalmas, nehéz részei.

2013. jan. 16. 12:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Kicsi koromban jól rajzoltam, de nem érdekelt. Rajzolgattam, de nem akartam fejlődni, kaptam oktatókönyvecskét, nem akartam használni. Igazából annyira nem bánom, nem vagyok olyan türelmes, hogy ilyesmivel foglalkozzak, mint hivatás.

Aztán a tanulás volt számomra fontos, emellett próbáltam rendszeresen mozogni, és egymást váltó, hol egyik erősebb hol másik típusú érdeklődési köreim, nem ritkán megszállottságaim voltak/vannak.

2013. jan. 16. 12:30
 10/12 A kérdező kommentje:

Olvasgattam Facebook-on az üzenőfalamat.

Gimi második év végén voltunk egy kiállításon. Eléggé megfogott, meghatott. Erre emlékeztem is. Namost arra nem, hogy kiírtam Facebook-ra hogy lehet ebben az irányban fogok továbbtanulni. És így lett...

Mondjuk egy kósza ábránd volt, a téma mindig megfogott, viszont sose akartam igazán ezzel foglalkozni. Fakultációválasztásnál se lebegett a szemem előtt. És a szak is - pár hónappal az ominózus Facebook-kiírás után - azért fogott csak meg, mert azt hittem, hogy minden érdeklődési körömből van benne egy pici, de nem az alaptémája miatt. (Közben kiderült, hogy egyik érdeklődési körömből sincs benne semmi se)

Szóval a kiírás pillanatában egy egynapos vágy volt, de mégis ez lett...

Mindenestre érdekes...

2013. jan. 16. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!