Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy öngyilkosjelölt miért nem...

Egy öngyilkosjelölt miért nem kapja meg az élettől azt a pici figyelmességet, ami elég lenne ahhoz, hogy ne haljon meg?

Figyelt kérdés

Egy gyerek, aki befordult kamaszkorában és egyre depressziósabb lett, mert nem kapott soha figyelmet és nem érte el soha azokat a dolgokat, amiket akart. Kitűnő tanuló, akárki lehetne belőle. A szülei nem fogták fel, hogy évek óta lelkibeteg, az iskolapszichológus, aki másfél havonta ér rá, nem nyújtott érdemi segítséget. A srác rögeszméjévé vált, hogy életben kell maradnia, mert egyedül ő tudja valójában, hogy mennyire értékes és mennyire sokra viheti még. De annyira súlyossá váltak a gondjai és annyira kimerítette, hogy senkinek nem bírja elmagyarázni őket, feladta és öngyilkos lett. Egy kicsi kellett volna neki. Annyi, hogy a szülei képesek legyenek egy fiatal fejével gondolkodni és nem csak a saját buta elképzeléseikben gondolkodni. Vagy annyi, hogy valaki érdeklődjön felőle. De nem történt meg, ezért meg kellett halnia.

Hány ilyen történet van? Miért nincs nekik segítség?

2013. jan. 10. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Leehet, hogy az Én történetem is így végződik. Számomra azért nincs segítség mert túl büszke vagyok ahhoz, hogy bevalljam; "GOND VAN!" Inkább nem szólok és belülről emészt fel a tudat...
2013. jan. 10. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Elég összetett ez. Vázlatosan csak.

1-es: s gondolod, hogy ha szólnál, akkor lenne megoldás? Mondjuk a szüleidtől: Rengetegen úgy vállalnak kölköt, hogy dunsztjuk sincs, saját magukról sem. Nem értenek az emberhez. Nem látják a saját gyereküket. Konvenciók, betanult sémák szerint nevelik érdemi kommunikáció nélkül. Az ún. szeretetnyelv szintjén pedig elbeszélnek egymás mellett, pontosabban a gyerek meg sem tanulhatja normálisan mi az. Később persze, - mikor nem stimmel semm - saját magát okolja. Ez így egy elég gyakori eredőok.

Történetben említett srác lehetett beteg is (filmet néztél vagy valós esetet írsz)? Adott srác lehetett az őt körbevevő szemellenzősök áldozata is. Teljesen átérzem egyébként. Annyira hihetetlen és gusztustalan egyben, ahogy az irányított csordaösztönnel a fejükben - s semmi többel! - robognak "előre". Aki pedig nem lép velük egyszerre nem csak hogy rétest, de van, hogy életet sem kap. Mondanám, hogy mindenkinek a kiút saját magában van, magának kell ráébrednie (az is egy út eredménye, s persze egy új kezdete is egyben), de aki gyerekkorában is komoly hiányokat szenvedett el + élete során szemellenzősök szegélyezték útját, egyáltalán nem biztos, hogy a felismeréshez, önfejlesztéshez, megfelelő irányválasztáshoz szükséges készségek megtalálhatók benne. Nagy kérdőjelek vannak a szociológusok fejében is megoldási oldalon. A generálási oldal az nem gond, mert a fogyasztói társadalom modellje él és virul.

2013. jan. 11. 01:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Velem is hasonlo volt de en nem lettem ongyilkos... igazabol egyszer amikor tenyleg ki akartam magam nyirni mert kiraktak az orvosi egyetemrol vagyis tudtam hogy ki fognak hosszabban huztam a penget a csuklomon. Azt nem tudjak osszevarrni...

Aztan amikor az elso vercsepp kiserkent akkor nagyon megijedtem hogy ne jojjon tobb... hogy megse akarok meghalni. Hogy mifaszert kene magam kinyirnon azert mert masok nem latjak es nem hiszik el en mennyire jo vagyok. Meg kell mutatnom! Nekik de legfokepp magamnak! mert en is elhittem hogy szar vagyok...

Amugy meg szuleim.

Anyum tinianya volt. Most eli a tinikorat egy alkesszal olyanok mint vmi rossz tinedzser szerelmespar. Persze ennek a levet a hugom es en ittuk meg mindig. Anyumnak le se esik mit csinal. Sot az se hogy nekem mennyire fontos volt a suli, hogy milyen eszeveszett fajdalom volt nekem onnan eljonni. Hogy amiket elvart tolem az teljesithetetlen es orultseg! 2500 ftbol koliban nem lehet megelni... Hogy minden terhet a nyakamba ontott amivel igazabol neki illett volna foglalkoznia engem meg bekenhagynia... most pl. ugy erzem mintha en lennek az anyja... erzelmileg es lassan anyagilag is hogy kulfoldre menekultem SAJAT eletet kezdeni...

Apamnak uj csaladja van. Tavalyelott a nag depressziomban 1 honapot toltottem a nappalijuk kanapejan es ezt ertsd szo szerint. Szinte alig furodtem, enni is ott ettem, csak kb a hutoig es a wcig mentem el... meg parszor elmasztam de nem sokat kb. ossze voltam nove a tetvedek kanapeval es senki nem csinalt semmit... Amikor rakerdeztem hogy ezt miert hagyta azt mondta mert nem tudta mit csinaljon ss inkabb hagyta hogy "kipihenjem" magam. Ez volt azutan hogy abbahagytam a sulit...

Jah beszeltem ismeros pszichologus altal ajanlott pszichologuscsajjal online e-maileztem aztan egy ido utan csak siman nem valaszolt. Mellekesen eleg korrekt lett volna ha megirja bocsi de sajnos nem tudok valaszolni tobbet nagyon sok dolgom van de keresd fel ezt vagy azt vagy menj el a dokidhoz vagy akarmi... de nem csak siman nem valaszolt.

Nah mindegy tulvagyok rajta. Elek. Jol vagyok. Londonban lakom. Onalloan. Ide fogok orvosira is jarni. Mert rajottem felesleges barkire is szamitanom ebben a vilagban akar csaladra is, mert en sajat magamert vagyok felelos. Fajdalmas felsimeres, de reneteg lehetoseget rejt magaban ha rajossz te vagy aki vezenyel es nem kell feltetlenul masra tamaszkodni.

2013. jan. 11. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:

mert az emberek gyökerek

önző, érdektelen birkák, akik valójában nem is akarnak gyereket, nem szeretik azokat, nem törődnek velük, csak társadalmi elvárásból (elismerésből) teszik.

és ha tényleg szeretik is őket, fogalmuk sincs, hogy kell nevelni.

rengeteg ilyen történet van, az öngyilkosok nagy része pont azért teszi meg, mert senki sem segít rajtuk.

2013. jan. 12. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Velem ugyanez van... :/
2014. jan. 17. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!