Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az hogy a szüleim a...

Miért van az hogy a szüleim a tökéleteset várják el tőlem?

Figyelt kérdés

Ha valamiből 4est kapok a suliban ők már jönnek h ,, Csak?? Mért nem 5-öst?? '' Ha meg azt mondom h nekem jó úgy is h valamiből 4-es vagyok, akk meg monják itt a szokásos dumát h ,, Magadnak tanulsz nem nekem ! '' Miért nem értik meg, h nekem elég ez a nagy hajtás ? Van néhány négyes a bizonyítványban; Miért baj az ?

12/l

2013. jan. 10. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy probléma mindig akkora, amekorrát kihozol belőle.

Ha felhagynál az ilyen gyermeki daccal, mely korodból adódik akkor nem lenne ez gond.Egyszerűen nem kell jelentőséget tulajdonítani ennek.

2013. jan. 10. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:
nálam is ez van . csak pár jeggyel lejebb.ha valamiből kettes leszek akkor mondják hogy :legalább egy hármas lehetett volna . de nem értik meg hogy nem megy .Hiába tanulok. nem értem az anyagot. 12/l vagyis kedden 13/l
2013. jan. 10. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Szintén 12 éves vagyok, habár nálam azért nem olyan rossz a helyzet, kevésbé szigorúak a szüleim. Az a gond, hogy a legtöbb veled és velem egykorú gyereknek még nem egyértelmű célja az, hogy normális középiskolába vegyél fel. Viszont én már szembesültem azzal, hogy ahhoz, hogy jó nevű gimnáziumban tanulhassak tovább, nem elég a négyes. Oké, ezt most rosszul fogalmaztam meg... Mindig lesznek tantárgyak, amiből sosem leszel majd színötös, de ez teljesen normális! A lényeg, hogy amiből csak lehet, törekedj a legjobbra! Ez nem azt jelenti, hogy az egész napodat tanulásra kell áldoznod, csupán annyit akartam mondani, hogy a jövőre nézve megéri az erőfeszítés.

A szüleid csak jót akarnak, ám azt be kell látniuk, hogy nem vagy te polihisztor, bizony vannak tárgyak, amikből kevésbé jeleskedsz. Ez a tanulók 99 százalékánál így van. Senki sem lehet mindenből kitűnő.

2013. jan. 10. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Nyilván azt szeretnék, ha minél több lehetőség nyílna meg előtted a jövőben, ahhoz pedig a jó jegyek vezetnek. Csak rosszul adják elő, mert a "nem nekem tanulsz" és egyéb korholások értelmetlenek, és a legkevésbé sem motiválnak.

A kérdésedre szerintem a válasz a következő: szüleidben a négyeseid azért váltanak ki feszültséget, mert benned képzelik el az álmodott "tökéletességet", amit ők sosem tudtak elérni. Tehát csalódtak magukban, és ezt vetítik ki rád.

2013. jan. 10. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy ők nem voltak ilyen jók és rajtad akarják kiélni magukat, hogy megmutassák, milyen jó szülők is valójában. Vagy valóban tudják, hogy tudnál jobbat is, ha foglalkoznál vele kicsit többet.

Egyébként ha nagyon rámenősek a szülők, azt ne hagyd, ne miattuk tanulj, hanem magad miatt! És ha van egy konkrét elképzelésed, akkor azt kövesd, akkor nem fogod őket hibáztatni, ha nem az van, amit te akartál. Mondjuk ez a tanács főként később lesz érvényes, iskolaválasztásnál.

2013. jan. 12. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!