Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért néznek ufónak, amiért...

Miért néznek ufónak, amiért nem halogatok?

Figyelt kérdés

Elsőéves egyetemista vagyok.

Sajnos sok dologban őrült lusta vagyok, ezen próbálok változtatni, sőt, LEKOPOGOM, folyamatban van.

Viszont mindig lelkiismeretesen tanultam. Gimnáziumban nagyon sokat is...

Itt egyetemen mindenhonnan hallom, hogy zh-kra és vizsgákra utolsó nap kezdenek tanulni, na jó, max. két nappal előtte.

Tanárok is mondogatják, hogy erre meg amarra elég két nap, ne parázzunk.

Meg hogy "élni" kell, elég pár nappal előtte tanulni rá.

Sőt, van, aki mondja, hogy mikor ő volt egyetemista, az évközi zh-i nem sikerültek jól, mert csak a vizsgára tanult.

Közben én szeretnék jó jegyeket kapni. Meg nehezen is tanulok. Meg szeretném is edzeni az agyam. Meg stresszel a halogatás. Meg nem tudok egész nap intenzíven tanulni.

Ezért beosztom.

Nincs sok vizsgánk. Ezeket úgy osztottam be, hogy 1 hét van mindegyik között.

Minden nap haladok egy kicsit, tanulok mondjuk délelőtt másfél órát, délután 4 órát, majd sportolok, gépezek, filmezek, olvasok.

Évközi zh-knál is így csináltam: minden nap egy kis adag tanulás egy hét alatt.

Csak 1-2-re hagytam utolsó pillanatra a tanulást, kevésbé fontos tárgyakból, mikor pl. 4 zh volt egy héten.

Mi az alapja annak, hogy mások szerint savanyodott leszek, nincs életem, bánni fogom, stb és stb?

Én is pihenek, vannak hobbijaim, kedvenc időtöltéseim, szoktam mozogni és vannak teaházas, parkos, egymáshoz átmenős stb. pihenőnapjaim.

Van, ami még úgy beosztja, mint én?

2013. jan. 8. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok egyetemista, és sosem lesz olyan akaraterőm, mint neked, de szerintem te csinálod jól. :D Persze úgy is túl lehet élni, hogy az utolsó órákban literszámra isszák a kávét, és tan-tan-tant-tanulnak. Te meg minden nap jól érzed magad, és nem stresszelsz feleslegesen.
2013. jan. 8. 20:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is így érzem :)

Csak senki se ezt mondja

2013. jan. 8. 20:25
 3/6 anonim ***** válasza:

De van látszatja is? Te vagy a legjobb? Nekem van egy kollégám aki hozzád hasonlóan idejében nekifog tanulni, viszont neki annyira gyenge a felfogása, hogy amíg más megtanul két oldalt, ő a harmadik mondatnál van leakadva.

Te tudod a te felfogásodat és aszerint cselekedj. Ne hallgass senkire. Lehet, hogy egy olyan ad neked tanácsot, akinek nagyon jó a felfogása.

Milyen szakon vagy? Az nem gond ha elsőévben odateszed magad, mert ilyenkor tanulja meg az ember az alapokat és a szakszavakat. Ezt alaposan meg kell tanulni. Ha most elhanyagolod, akkor később úgyis kell pótold.

Amúgy én is beosztottam első évben...hogy válaszoljak a kérdésedre. Most negyedéven, már nem annyira újdonság a vizsga. Nameg mint írtam, ha tudod az alapokat, a többit könnyebb felfogni. Most a tanulás egyszeri max kétszeri átolvasásból áll. Na és persze ha van valami amit nem értek, akkor rögtön utána nézek, ami több órát is igénybe vehet.

2013. jan. 8. 23:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Pont nem jó nekem se a felfogásom. :) Azért teszem. De ha legjobb lehetnék így, szerintem akkor is ezt tenném.

Meg nekem jobb kicsit szenvedni, és kicsit jól érezni magam minden nap, mint pár nap jól érezni magam, pár nap szenvedni.

Emlékszem, egyik nyáron, mikor angoloztam, következő óráig minden nap csináltam egy pici leckét, így egyik nap se kellett kb. 2 órát egyhuzamban angoloznom.

2013. jan. 9. 07:38
 5/6 anonim ***** válasza:

"Tanárok is mondogatják, hogy erre meg amarra elég két nap, ne parázzunk." --> Te se BMEs vagy... XD

Amúgy Te csinálod jól, irigyellek érte... Én sajnos nem tudom sehogy sem rávenni magamat arra, hogy tanuljak... inkább takarítok, vagy füvet nyírok, vagy fát vágok, stb... BÁRMIT, csak tanulni ne kelljen :/

2013. jan. 9. 15:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Szerintem nálam neveltetés ez.

De örülök neki.

Viszont hadakozok magammal, hogy kézműveskedjek, hogy elmenjek úszni, lemenjek kocogni. A gép előtt ülve ne csak hülyeségeket olvasgassak stb. A házimunkáról inkább ne is beszéljünk..

Szóval sajnos minden másban lusta vagyok.

2013. jan. 9. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!