Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Másnak is ilyen az élete? 17/F

Másnak is ilyen az élete? 17/F

Figyelt kérdés
Az egész egy katasztrófa, nagyon unalmasnak érzem az életem.. Semmi mást nem tudok csinálni, csak álmodozni, hogy mi lenne, ha nekem is ilyenem lenne(nem vagyok irigy félre értés ne essék), vagy mi lesz majd, mikor már felnövök.. Csak azt várom már , hogy 18 legyek, és végre lesza!rhassam, hogy ki mit vár el, és azt csináljak. Most lesz félév, és reménykedem a 4-es átlagban. Volt, hogy nem mondtam el anyámnak 1-2 jegyet, mert ha kapok egy hármast, már tiszta ideg lesz, eltilt egy hétig a gép elől, és ha az nincs, akkor meg fix, hogy megőrülök az unalomtól.. Ezért nem mondtam el bioszból 2 kettest, meg most kaptam még egyet.. Pedig szinte minden órára 30-60 percet tanulok, de lehetetlen ezeket a 4 oldalas anyagokat megtanulni. Puskázni is próbáltam, de sosem jutok el odáig, hogy merjek is.. Most van 2 3-asom meg 2tz 2-es, és ma is rengeteget tanultam, hogy feleljek következő órán, de szerintem nem lesz meg a 3-as.. Anya úgy tudja, hogy 2 3-asom van. Tudom, hülye voltam, hogy nem mondtam el a ketteseket, és most folyamatosan azon rágódom, hogy mi lesz, ha.. Baj, az tuti! Lehet még egész évre elveszi a laptopomat. De kémiából is ez van. Jegyeim: 1 1 2 3 3-as tz 4 meg még most fogunk írni egyet. Ha 3-as akkor 2,5 leszek, de ki tudja, hogy megadja-e. Anya 3 3-ast tud.. Egyszírűen féltem elmondani. Ja! Egyébként ez a tanár hibája is, van mikor az egész osztály egyest ír. Most ezektől is félek. Tehát ez is stresszel, na meg a suli, semmi barátom nincs, szinte mindig magamban vagyok, mert az osztály társaim beképzelt bunkók, és azért is kigúnyolnak bárkit, ha van rajta egy pattanás, vagy éppen, hogy milyen cipőben jött suliba. Hát mit mondjak, nagyon nagy szégyen piros cipőben menni, kövezzük meg! Ez a logika. Gondolhatjátok, hogy mekkora értelmiségek. Bezzeg, ha az embernek kajája van, vagy parfüm, dezodor, azt jó elkérni. Mikor megyek reggelente befelé, már irtózok, gyűlölöm az egészet. Volt régebben , hogy görcsölt a hasam, mikor a suli közelében jártam, és felhívtam anyámat, hogy hadd menjek haza, mert megy a hasam.. Na ez az iskola iránti kötődésem. Ha túlélem a félévit, akkor szeretnék 1-2 hónapot újra edzeni a teremben, de szerintem abból sem lesz semmi. Az ára miatt is, meg, hogy nincs kivel menjek. Se barátok, se barátnő. Olyan foreveralone vagyok, sosem volt barátnőm. Pedig szerintem 10-es skálán adnék magamnak egy 7.5 van mikor 8-ast is.(nem beképzeltségből, pont, hogy nincs önbizalmam semmihez) Bulizni sem voltam még soha. Strandon volt osztály társakkal, de az sem egy nagy élmény. Komolyan csak annyit akarok már végre, hogy elmenjek ebből a rohadt börtönből, és főiskolára felvegyenek, valami programozó szerű képzésre, és dolgozhassak a kis szobámban, magamban. Annyira kiismerem az embereket már, a rossz indulatot, meg a gondolkodásmódot. De azt pont nem értem, hogy most csak én vagyok az a hülye, aki nem a saját érdekeit nézi? Ha csinálok valamit, ügyelek rá, hogy ne sértsek meg vele senkit, vagy ne legyen belőle másnak hátránya. Néha anyának a nevelési módszerei is.. Van mikor elcsodálkozom rajta, mert se neki se nekem nincs abból előnyöm, hogy ordibál, vagy kiakad mindenen. Mert őt stresszeli a munkahelye. Mert engem nem? Én jókedvemből járok be nem? Ezt miért nem érti meg senki? Azt hiszem leírtam mindent. Ti mit gondoltok erről? Mit csináljak, hogy jobbak legyenek a dolgok? Más is így él? Köszönöm annak, aki elolvasta.
2013. jan. 6. 22:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Iratkozz át egy másik suliba.Ennél többet nem tudok mondani..:)
2013. jan. 6. 22:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor meg ott is beilleszkedni, meg hozzászokni a sok új dologhoz, meg ilyen vizsgát tenni, hogy én általános szakra jérok, és ha átmennék infóra, akkor lekellene tenni, de ahhoz, meg nagyon nincs kedvem, és amúgy is nincs a közelben olyan suli, amelyik tetszene.. :(
2013. jan. 6. 22:24
 3/13 anonim ***** válasza:
"lehetetlen ezeket a 4(!!!!!!) oldalas anyagokat megtanulni.." hahahahahahha:D nem megy 30 perc alatt? akkor tanuld egy órán át és nem kapsz 2est...
2013. jan. 6. 22:27
 4/13 anonim ***** válasza:

Hú jó sokat írtál. Hát először is tanulás: ha nem érdekel az amit tanulsz, akkor nem fog menni. én jó tanuló vagyok, az is voltam igazából mindíg, de csak mert érdekelt amit tanultam. mindenben próbáltam megkeresni azt, ami érdekes, mondjuk én szeretek jártas lenni a dolgokban, mivel vitázni is szeretek, jó ha tudja az ember miről beszél.:) Jól is jártam vele, mert felvettek egyetemre, és sok hasznát veszem annak, amit eddig megtanultam.

Másik: valószínűleg nehéz úgy megfelelni a követelményeknek, hogy közben másra koncentrálsz, stresszből nem sül ki semmi jó sosem, valószínű hogy nagyban befolyásol hogy anyád nem ért meg. Nem baj az ha nem vagy jó tanuló, elég ha valamiben jó vagy, amit szeretsz. Ezt a szüleidnek is meg kell értenie, mert ha tetszik ha nem, nem mindenki ezermester. Beszélgess el vele erről, mondd el a véleményed, ha látja hogy tudod mit akarsz, könnyebben fogja elviselni.

Aztán, szociális kapcsolatok: érthető, ha nem akarsz beképzelt parasztokkal barátkozni. Nem tudom milyen suliba jársz, de a középiskola sokmindenkinek szívás egy kicsit. Nekem sem volt jó, volt 2 ember akivel lógtam, a többieket leszartam, sokszor kerültem konfliktusba. Sok különböző környezetből jött ember összejön, nincs jó vége. Ha tovább tanulsz vagy melózol jobb lesz :) Nekem is így volt.

Amúgy nem függ össze azzal hogy milyen jó srác vagy az, hogy mennyi barátod van, vagy van e nőd.

Én ugyan lány vagyok, de nem jött össze eddig nekem sem rendes kapcsolat, pedig sokan próbálkoztak, csak sajátosságom hogy nem bízom az emberekben és nem szeretem a felszínes kapcsolatokat. Nincs késő, erre még lehet várni, később majd mindenkinek megjön az esze. Legtöbbször én is egyedül mászkálok, vagy 1-2 emberrel, mert egyszerüen nekem nincs türelmem az emberekhez, persze néha már unalmas így, de kipróbáltam a másik végletet is, ez azért jobb.

Egyébként sok önző ember van, mindenkiben ott van az önzőség. Akire azt hiszed nagylelkű, azt is valahol az önzőség vezeti, mert neki jó érzés ha jót tesz, ez evolúció.

18/L voltam. :)

2013. jan. 6. 22:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, csak tudod egy nap 7 órám van, és a többi anyag sem 5 perc. Meg csak tanulni szeretnék egy nap. De mondtam, hogy ez már mindegy, most majd jobban ügyelek rá.
2013. jan. 6. 22:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Ui.: persze mindenkinek az életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ha úgy érzed most sz@r, akkor ne aggódj, lesz ez még ígyse!
2013. jan. 6. 22:32
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, csak anya tanár, és neki az rosszabb, ha el kell mondja, hogy a fia hogyan tanul, mint ha csak ő tudja.. Pedig mindenképp kiderül.Igen, és nem érdekel, hogy a növényeknek mi a szövete meg ez a sok kis sz!rság, hogy mi mivel függ össze. Fújj. Komolyan.. Az informatika, az érdekel és ennyi, semmi más tantárgy kb. Max még a tesi, de ennyi. Matekozni meg azért szeretnék, hogy felvegyenek majd valamilyen jó egyetemre. Jó tudom, nem számít, ohgy nézek ki meg ezek, de már ciki, hogy a kisebb unokatesómnak is van barátnője, és ő beszél arról nekem, hogy milyen jól elvannak. Égek mikor erről beszél. Lesz még rosszabb is.. Hát, kitudja, lehet, de szerintem elég sz!r így is. Egyébként van még egy húgom, aki a tipikus lázadó tinilány, és anyámat kikészíti, nem beszél soha vele, egész nap a gépet nyomja, és veszekszik anyámmal. Fater meg elhunyt, szóval ez a tökéletes család.
2013. jan. 6. 22:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Igazad van sok a felesleges tantárgy, és kevés egy nap az időnkből. Lehetetlen mindent bemagolni, és tudom milyen érzés ilyen közegbe bemenni suliba. A tanárok is unottan, kötelező szerűen adják le a tananyagokat, még véletlenül se keltsék fel az érdeklődésünket. Csak magoljunk,magoljunk.Sok baj van mostanság az iskolákkal,és a tanítással. Ezt sokan tudják már.

Az én osztályom sem volt különb, ment állandóan a vita, a pletykálkodás. Csoportokban voltunk, tehát összetartás az nem volt. Rosszindulat mindenhol.

Egyébként anyukádnak esetleg elmondhatod azt , amit érzel. De csak higgadtan. Nem csodálom, hogy mindenki ideges ebben a rohanó életben. Mond el azt, hogy neked ez így nem jó, hogy ha ordibál veled. Azért nem mondtad el a jegyeket sem mert féltél tőle. Hátha ha ezt így elmondod akkor felnyílik a szeme,és akkor megért majd téged.

Én csak azt tudom mondani, hogy kitartás és türelem.

Egyedül is lehet menni bárhova, nem muszáj mindig egy kisebb társasággal.

2013. jan. 7. 17:05
 9/13 anonim ***** válasza:

17L. Én is kb igy élem meg a napjaimat,ahogyan leírtad, tényleg nagyon sza* érzés. Szerintem minden ember egy kicsit bunkó, de az osztályomba is vannak bunkó emberek ,de ugyanakkor jó fejek is.

Nekem is sok stresszezés miatt sok rossz jegyet kaptam,persze lustaság miatt is. A bioszt meg meg lehet tanulni,nem is értem h lehet azt utálni:D az a legérdekesebb tantárgy. Egyébként év végére simán kitudod javítani a jegyeidet,főleg ha eljársz sportolni akkor könnyebben fog az agyad.

Az én anyukám is elég szigorú, de sokat változott ,kiskoromba én is szinte terrorban éltem ,annyira féltem felelésnél általános suliban anyától mert ha rossz jegyet kapok... szóval felesénél mindig elsírtam magam, ami nagyon cink volt.:D szerencsére kinőttem.

Próbálj meg beszélni sztem anyuddal.

A bulizás meg nem nagy szám. Berugsz jólérzed magad de utána hányinger stb...:D

, elhivtak oszt.tásaim bulizni ,nagyon jó éreztem magam, azt hittem azután minden meg fog változni és végre lesz kivel dumálnom suliban.Hát nem igy lett , ugyan úgy egyedül vagyok szinte minden szünetben ,ami főleg az én hibám,de egyszerűen nem érzem azt most az osztályból bárki is kíváncsi lenne rám.

2013. jan. 7. 19:40
 10/13 A kérdező kommentje:

Sosem voltam berúgva, és igen, azt fogom próbálni, hogy szépen elmagyarázom neki, hátha megérti, de monjuk mostanában nem is találkozom vele, mert nem otthon lakok. Most tanultam meg a bioszt, mert matekoztam, és hát mit mondjak, engem egyáltalán nem köt le.. De úgy érzem sikerült megtanulni minimum egy 3-asra. Amúgy berúgás, nem tudom, de ezért is kiröhögtek, hogy nem voltam még berúgva, haha a nyomorékja, micsoda szégyen, nem ba+sza el az összes pénzét piára, hanem jól érzi magát hányás meg minden más nélkül, csúfoljuk ki, nagyon szégyen! Logika.

Na mindegy.. Legalább ez a nap is elment, már csak 1 hetet kell túl élni..

2013. jan. 7. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!