Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tojásfóbiám van, mit tegyek?

Tojásfóbiám van, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Házi tojás van nálunk, és csak félve merem feltörni, mert attól tartok, kiscsirke van benne. Általában meg is kopogtatom, hátha van benne valami. Vagy egy perc feltörnöm egyet, de ez már nem normális. Mit tegyek?
2012. dec. 18. 22:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
jó, azért a helyzet kicsit el lett túlozva... :D
2012. dec. 18. 22:54
 12/18 webnyelv ***** válasza:
100%

Talán segíthet, ha vicces helyzeteket elképzelsz és őszintén nevetni is tudsz rajta. Pl. képzeld azt, hogy asztalitenisz világbajnokságon egyszer csak kiderül, hogy tojással pingpongoznak, és hirtelen kikel a csibe játék közben és elkezd beszélni, hogy az előző menetben nem volt jogos, hogy a hottentotta játékos kapta a pontot és nem az üzbég. Ha jó helyzeteket találsz ki, a végén az lesz, hogy a nevetés fog rád jönni, amikor egy tojást feltörsz.

A jelmondatod ez legyen: hottentotta rántotta, a hottentotta, aki a rántottát az asztalról lerántotta.

Egyébként egy tévéműsor szerint pókiszonyt kezeltek hasonló módon, humorterápiával. Ott el kellett képzelni, hogy a pók tánclépéseket lejt, stb. és jót szórakozott a páciens azon, amitől igazából félt előtte.

2012. dec. 18. 23:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Este fogj egy erős (!) zseblámpát (olyat, aminek kicsi az átmérője, hogy a tojást ne kívülről világítsa*), kapcsold le a világítást, hogy jó sötét legyen, majd a tojások vastagabbik végéhez tedd a bekapcsolt zseblámpát. Látni fogod, hogy a "sima" tojás egyszínű, üres. Ha esetleg van benne valami az is szépen látszik. Egy kosár tojást át lehet így vizsgálni így egy-két perc alatt.

* [link]

(nem volt kedvem sokat szórakozni a rajzzal, de látszik a lényeg)

2012. dec. 19. 07:54
 14/18 webnyelv ***** válasza:
capricorn Hogyan csináltad ezt a rajzot? Nem ellipszis van rajta, hanem tojás. Ilyet milyen programmal lehet?
2012. dec. 19. 14:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Ömm ahhoz, hogy legyen benne kiscsirek előbb meg kellene termékenyítenie a kakasnak és rajta kellene ülnie a kotlónak is egy ideig, nem? Így aztán a friss tojást hiába kopogtatod, nincs benne semmi. Azt meg megnézném, hogy szeded ki a kotló alól a tojásokat. XD
2012. dec. 19. 14:29
 16/18 anonim ***** válasza:
(@webnyelv: rákerestem a google-val az 'egg' szóra, vonalrajz szűrővel. Az ott találtak közül választottam egyet.)
2012. dec. 19. 16:54
 17/18 webnyelv ***** válasza:

Biztos nagyon műveletlen vagyok, de a kakasnak a tojást kell megtermékenyítenie? A kész tojást hogyan tudja? Lehet, pont az ezzel foglalkozó bioszóráról hiányoztam. De ha tényleg így lenne, hogy a kakas a tojást termékenyíti meg, az csak jó lesz a kérdezőnek, mert így még inkább örülhet, hogy hurrá, tuti nincs benne kiscsirke.

Egyébként kérdező, láttál már kiscsirkét? Tudod, az milyen aranyos? Néha elmentem egy kert mellett, ahol kiscsirkék is voltak, ilyen picike csirkék rohangáltak a kertben, körülöttük nagyobb csirkék is, hát azok eszméletlen aranyosak voltak, szóval azoktól nem kell félni. Na, találtam is róluk képeket, szerintem neked is tetszeni fognak, ezek után szerintem csak örülnél, ha a tojásban találnál egyet:

[link]

2012. dec. 19. 23:46
 18/18 webnyelv ***** válasza:

Na, ez meg legyen a humorterápia következő lépése:

[link]

2012. dec. 19. 23:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!