Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kinek van empátiája egy kis...

Kinek van empátiája egy kis pszihómókus tehetségével megspékelve?

Figyelt kérdés

Anno, két éve(!) volt egy párkapcsolatom kemény 4 hónapig, és persze távkapcsolatban. Nem én szakítottam, és a mai napig alig beszéltem vele... Összesen talán kétszer beszéltünk azután, míg a cuccaim visszakaptam, de akkor sem éreztem, hogy megkaptam volna a választ a szakításra.

Nem keres, én sem őt. Mégis néha meglesem az adatlapját, hátha látok rajta vmi újdonságot, vmit, amit én magam sem tudok, hogy mit...(persze le van minden tiltva)

A napokban követőm lett az egyik oldalon (nem fb, van ezer másik), de olyan indulat robbant ki bennem, hogy letiltottam azonnal.

S vhogy... ha unalmas pillanatom van, mindig elmerengek azon, hogy vajon mit csinálhat....

Már-már gyerekesnek érzem magamat emiatt, meg egy kicsit sután is érzem magam, mert az élet úgy adta, hogy egy éve van egy párom. Szeretem őt, és ezért is zavar ami zajlik. Már beszéltem vele erről, tudja is h mi történt. (Már amit tudtam, elmeséltem...)

Szóval, érzem , hogy szeretem a Páromat, de emellett vhonnan mélyről jön egy másik érzés, olyasmi mint egy vágyakozás...

Tudom, hogy ami elmúlt, annak el kellett múlnia, és hogy ami történik, okkal történik, és hogy egy fiú után nem kéne emészteni magunkat, meg hogy meg sem érdemelt ha így viselkedett... de..

Akármilyen vicces is, s biztos azt gondoljátok, hogy kiskorú vagyok, de már elmúltam 22 éves, elég felnőttnek tartom magamat, és komolynak, és még nekem is nevetségesnek hangzik, de szerelem volt első látásra nálam....Hogy nála, azt nem tudom... De nem hiszem...

Van olyan, hogy vkit SOHA nem lehet elfelejteni? El fog múlni vmikor ez a kínzó vágy, hogy csak egy szót is válthassak vele? Hogy megtudjam IGAZÁBÓL mi volt a baj?

Volt már kapcsolatom előtte, mielőtt megkérdezitek, volt hosszú (2 év) és volt rövid is.

Felkeresni max ha bekötik a fejemet, esetleg ha már többedmagammal leszek, de addig... Mit lehet tenni? Büszkeségem van, amit nehezen tudok átlépni, de mégis vágyom válaszok után... És nehéz elfelejteni ami történt, mert ami volt, az egy álom volt....

u.i: A minap megnéztem a twiligh-tot (igen, eddig nem láttam), és kb odáig passzol a mi történetünk, hogy a vámpír mondja, hogy nem szereti, és hogy elmegy, a csajszi meg összeomlik.. S tiszta röhej.. de.. Ugyan ezeket csináltam álmomban, mint a csajszi... (sajnos voltak mások a másik szobában...)

2012. dec. 8. 01:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
+Csak 8 hónapot sírtál minden nap? az semmi, van aki éveket.
2012. dec. 8. 14:59
 12/15 anonim ***** válasza:

A gyász szakaszai

1. "Nem, nem vesztettem el."

Az első szakasz a tagadás. Még nem lehet elképzelni a valóságot. Az Ember védekezik a túlságosan erős érzések ellen. Nem akarja megélni, nem akarja látni, hallani, megérteni a helyzetet.

2. "A fenébe! Miért hagyott el? Nem volt joga hozzá."

Megjelenik a harag. Tiltakozás az elkerülhetetlen ellen. Vádolsz mindent és mindenkit... vagy önmagad ellen fordítod a haragodat és bűntudatot érzel.

Amikor egy kötelék elszakad, arra törekszünk, hogy helyreállítsuk.

3. "Kegyelem, Istenem, add vissza..."

Elkezdesz alkudozni. Még ha nem is vagy hívő, fogadalmakat teszel.

A valóságot túlságosan nehéz elfogadni, a veszteség talán még nem elkerülhetetlen. Mindent meg kell próbálni.

4. "Nem látom többé. Vége."

Szomorú vagy és sírsz. Észre kell térned, a bánat nem hozza vissza. Ez a depresszió szakasza. Semmi nem számít már. Levert vagy. Az energia, ami tegnap még a haragot vagy az alkudozást hajtotta, eltűnt.

5. Vége. Sajnálod, de beletörődsz.

Készen állsz tovább lépni, új kapcsolatokat kötni. A gyász elvégezte munkáját.

A szomorúság természetes emóció valaki elvesztésével, vagy a csalódással szemben. Egy kudarc, egy gyász, egy költözés, egy olyan helyzet, mely felébreszti bennünk azt az érzést, hogy nem szeretnek... A szomorúság színei sokfélék lehetnek: nosztalgia, elbátortalanodás, zavar, kétségbeesés...

Az elkeseredést az váltja ki, hogy meg kell hajolnunk egy elkerülhetetlen kényszer előtt. Ez a gyász reakciója. Nem változtathatunk smmit. Tehetetlenek vagyunk, nem marad más, mint sírni. Mindenfelől összeszorítanak. Legszívesebben nem is léteznénk többé.

A szomorúság nem azonos a depresszióval. A depresszió a gyász kudarcát jelenti.

(Isabelle Filliozat: A szív intelligenciája)

2012. dec. 9. 08:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Akit IGAZÁN szerettél, azt egész életedben szeretni is fogod. Ám ez nem azt jelenti, hogy bármit is újra kellene kezdened. Egyszerűen fogadd el, hogy ez van, és szeresd magadban. :)
2012. dec. 9. 13:31
 14/15 A kérdező kommentje:

Én amúgy senkit nem pontoztam le :)

És tényleg üdítő a válaszokat olvasgatni, mert akaratlanul is van mindegyikben valami igazság...

az fix h nem zártam le, de jól esett kiírni..

Csak néha van "rohamom", eddig ez volt a legsúlyosabb :D

2012. dec. 11. 13:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ne vedd magadra, van itt egy-ket idiota onbiraskodo ember (57%:D). Csak azt nem ertem teljesen vilagosan, hogy o most komolyan azt kepzeli, hogy van koze az empatiahoz? Vagy a pszichomokussag vonzotta ide? Nagyon megy neki a magaslorol beszed, csak baja ne essen, ha kibillen a nyeregbol...

Szerintem aranyosan irsz es oszinten, olyan, mintha levelet olvasnek. Ezt egyaltalan ne szegyeld!

Btw, azt mar probaltad, hogy irsz neki egy levelet? Nem is kell feltetlenul elkuldened, csak ird meg, lehet, hogy mar az is segit!

(5-os voltam)

2012. dec. 11. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!