Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem merek kiállni a véleményem...

Nem merek kiállni a véleményem mellett?

Figyelt kérdés

Nagyon önbizalomhiányos vagyok. Amikor olyan helyzet alakul ki, hogy ki kéne állnom a véleményem mellett (pl. megvádolnak valamivel, ami nem is igaz), vagy csak egyszerűen meg kéne kérnem valakit pl. a buszon, hogy menjen arrébb, mert le akarok szállni, nem merek megszólalni, inkább hallgatok... Vagy ha nagy nehezen össze is szedem a bátorságot, és mondok valamit, azt se hallja senki, aztán inkább nem is ismétlem meg, és örülök, hogy nem hallották... Pedig mindig van véleményem, és már mondanám, mert tudom, hogy jót mondanék, de félek. :/ Mit tehetnék ellene?

16/L

2012. dec. 3. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak arra gondolj, hogy jól fog elsülni a dolog és így cselekedj.

Próbáld ki.

2012. dec. 3. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
És akkor inkább tovább mész a buszon, mert nem mersz szólni h menjenek arrébb? Hidd el, attól még senki nem fogja leharapni a fejed, ha megkéred, h menjen arrébb. Próbáld kicsit megemelni a hangodat, hogy biztosan hallják, ne hagyd elnyomni magad. :) Én is ilyesmi voltam a te korodban, féltem h mit gondolnak rólam mások, ezért sosem mondtam el a véleményem.. aztán rájöttem h lesz.rom h mit gondolnak rólam:D úgyis akármit csinálsz, lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy te kiállj saját magadért. Nem kell egyből mindent határozottan csinálnod vagy próbálnod, kezdd mondjuk a buszon, és ha majd látod, hogy semmi probléma nem származik abból, hogy kicsit határozottabban lépsz fel, akkor már bátrabban fogsz kiállni bizonyos helyzetekben.:)
2012. dec. 3. 17:31
 3/4 anonim válasza:

Én is ilyen voltam.Rajtam az segített, hogy egy nagy önbizalommal rendelkező lányhoz csapódtam, egyik legjobb barátnőm mostanára. Merj kockáztatni! Ne félj attól, hogy mit mondanak mások! Próbálj meg egy kicsit magabiztosabb lenni, jelentkezz órákon, beszélgess mindig más társaságokkal( ne csak egy klikkel). Vedd lazán a dolgokat, és ne görcsölj semmin, ha pedig egy ciki helyzetben vagy akkor pedig, röhögd el magad és próbáld minél, lazábban venni a dolgokat.

16/L

2012. dec. 3. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam, nem mertem kiállni magamért, de az évek folyamán rájöttem, hogy mégis ki ha én nem? Rájöttem, hogy Igenis oda kell tenni magad, és nem kell foglalkozni azzal, hogy "jajj, mit fog szólni a másik", mert neked van igazad.
2012. dec. 4. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!