Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van még rajtam kívül valaki,...

Van még rajtam kívül valaki, aki undorodik a karácsonytól?

Figyelt kérdés
Nem arról beszélek, amit általában mondanak az emberek, hogy micsoda színjáték ezzel az egész ajándékozással, hanem én a feelingjétől undorodom. Felfordul a gyomrom ha meglátok egy karácsonyfát, vagy hallom azokat a gagyi (vagy nem gagyi) karácsonyi zenéket.

2012. nov. 28. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Én szeretem a karácsonyt, de a körülötte lévő ajándékozási felhajtást már nem. Sőt azt sem hogy már dec elején mindenhol karácsonyi zenéket meg dalokat nyomatnak..
2012. nov. 28. 10:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért undorodsz a karácsonytól? Tuti van valami oka, ami ezt váltja ki belőled ( rossz emlék, magány...). Én sem vagyok odáig a karácsonyért, ha lehet kikerülöm az olyan helyeket, ahol a csapból is az üzlet folyik. Már csak a pénzről szól az egész, persze ez is hozzáállás kérdése. Nálam pl. a kiváltó ok a család szétbomlása.
2012. nov. 28. 10:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretem a karácsonyt. A családdal nagyon jóba vagyunk, szeretjük egymást. Nincs sok pénzünk, de kisebb ajándékoknak is örül mindenki.
2012. nov. 28. 11:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is csak 1 okból szeretem a karácsonyt: mert nyugodtan tudok készülni otthon a vizsgáimra. Régebben imádtam a meghitt hangulatot, meg a tényt, hogy végre együtt lehetünk, de a mi családunk csodálatosan szétszéledt az utóbbi pár évben, új emberekkel keveredett, és már csak egy mézesmázaskodás az egész. Miután feltűnt a színen anyukám férje, a Mennyből az angyalt kellett hallgatni EGÉSZ ÁLLÓ NAP. Nekem akkor lett hányingerem az egésztől.
2012. nov. 28. 15:21
 5/7 anonim ***** válasza:
nem tudom, pontosan hogyan választható, szét, de engem pl ezek a dolgok mind arra emlékeztetnek, hogy erdőket irtanak ki és hiteleket vesznek fel a "szeretet nevében" egy kis képmutatásért. engem ez az egész undorít. ezt valsózínűleg akkor nem úgy fogod értelmezni hogy a fíling.
2012. nov. 28. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
végre valaki akivel azonos állásponton vagyunk!
2012. nov. 28. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a Karácsony nagy ünnep, bármilyen kultúrát is érez magáénak az ember ez az újjászületésnek, a fény elterjedésének az ünnepe ami nagyon fontos dolog. Csakhogy a mai ember (legalábbis elég sokan) SEMMIT nem tud normálisan megünnepelni, ez az ünnep se mond igazából semmit az embereknek. Engem ez az ami irritál, hihetetlen nagy felhajtás a nagy semmi körül, miközben a valós dolgokról már szinte csak a szimbólumok szintjén emlékezünk meg. Akkor már több értelme lenne ha ez is olyan nap lenne mint a többi. Aki akarja, akinek mond valamit az ünnepelje meg, otthon, családban, templomban, eresszel sólymot, mittudomén.

És ezt a nagy semmit, ürességet pótolja a giccsorkán, gagyi filmek, retardált zenék, többezer fölöslegesen elfogyasztott megawatt mellett az ajándékozás is. TÁRGYAKAT adni annak akit szeretsz? Ezzel kifejezni bármit? Jézus úgy csapna nyakon egy vesszőnyalábban hogy attól koldulna a sok barom ember. De nem is kell a kereszténységet számításba venni. Alapvetően ugyanis mindenki azt mondja hogy a szeretetet nem tárgyakkal meg anyagiakkal kell kifejezni. Ehhez képest mindenki ezt csinálja!

Ehhez már csak pluszban jön hozzá hogy az én családomban ez az ünnep tényleg semmiről nem szól, azon kívül hogy az emberek innen-oda mennek és sokat zabálnak, átadják az ajcsit és beszélnek 3 mondatot. Bárcsak egyszer ne lennék itthon karácsonykor!

Apropó zabálás: egész évben zsírt esznek zsírral az emberek és cukorral öblítik le, akkor meg mi olyan nagyon érdekes a karácsonyi nagy zabálásokban? Böjtről persze szó ne essék mert ugye nem szabad magunkat megerőltetni! Manapság még az egyházak se beszélnek a karácsony előtti böjtről (persze mit várjunk attól az egyháztól ami újabban olyan templomokat épít ahol le se lehet térdelni), pedig ez is évezredes szokás egy csomó jótékony hatással. Még a zsírban tocsogó ételek is jobban esnek ha előtte pár hétig tudatosan visszafogja magát az ember.

2012. nov. 29. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!