Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, hogy önmagam...

Mit csináljak, hogy önmagam tudjam adni?

Figyelt kérdés

Legtöbbször a barátom haveri társaságában vagyunk. Jó fejek, csak az a gond, hogy nem tudok felszabadulni. Mindig csöndben vagyok, vissza húzódok. Tudom, hogy ez így nem jó, és a barátommal is vitáztunk már erről párszor. Mert ez neki is kellemetlen. De egyszerűen nem tudok hozzá szólni a beszélgetésekhez, leginkább azért mert azt gondolom, hogy valami hülyeséget mondok,ami éppen nem tetszik nekik, vagy nem is kíváncsiak a véleményemre! Viszont állandóan avval jönnek, hogy: Te mindig ilyen keveset beszélsz?

De mit csináljak ha egyszerűen nem megy? Tudom, hogy változtatni kell rajta! De hogyan?

2009. aug. 17. 14:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

a válasz egyszerű, ne törődj azzal hogy esetleg nem kíváncsiak a véleményedre. (kíváncsiak, hiszen akkor nem akarnának veled egy helyen tartózkodni)

informálódj, olvass utána néhány témának, így mindenhez hozzá tudsz majd szólni.

de ha te alapból csendesebb típus vagy, azt el kell fogadniuk, így adod magadat. nincs rosszabb annál, mint amikor valaki erőlködve akar a társaság középpontjába kerülni.

2009. aug. 17. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fejleszd az önbizalmadat. Van több ilyen önbizalom-fejlesztéses kérdés az oldalon, és a neten is találsz tippeket. De szerintem tanfolyam, szakember hatékonyabb (és drágább). (Nekem sem ártana.)
2009. aug. 17. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pont az a lényeg, hogy ehhez semmit nem kell tenni.

Mihelyt tenni akarsz, elromlik.

TE ILYEN VAGY.

Akkor adod önmagadat, amikor ilyen vagy. Nem vagy felszabadult, nem vagy cserfes stb. Ha legközelebb megkérdezik, hogy "Te mindig ilyen keveset beszélsz?" Válaszold azt, hogy "Igen." :D :D :D

Hidd el, nincs azzal semmi baj, ha valaki csak akkor nyitja ki a száját, amikor mondani is akar valamit. Sőt, az ilyen emberre jobban odafigyelnek a többiek, amikor mégis megszólal. (Már csak a döbbenettől is.) ;)

Ismerd meg önmagad jobban! Tapogasd ki a határaidat! Menj túl rajtuk, a legtöbb határ tágítható, és ha elég óvatosan teszed, nem is lesz Tőle bajod. (Most nem az egészségre káros, vagy a büntetendő dolgokra gondoltam, hanem pl. egy túrázásra, ahol már fáradt vagy, de nem fordulsz még vissza. Vagy sziklamászásra, bungi jumpingra. Attól függ, hol van a jelenlegi határod?) :)

2009. aug. 18. 10:51
 4/7 yuda ***** válasza:
Ne akarj megfelelni másoknak /ez elhatározás kérdése-ekkor leszel felnőtt /életkortól függetlenül---még annyit hozzátennék,hogy ez nem egyenlő a polgárpukksztással,tehát kulturált keretek között.
2009. aug. 18. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzőkkel. Mond azt, igen, én csendes típus vagyok. Mondhatsz még ilyeneket: De érdeklődve hallgatlak titeket. vagy: Én is sokat olvasok, de más témákban. esetleg: Majd ha jobban megszokom a társaságotokat, annyit fogok beszélni, hogy csak na!

És persze nevess és mosolyogj.

2009. aug. 18. 13:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is olyan vagyok, mint Te, kérdező. Alapból rengeteget beszélek, de nem mindenki előtt tudok rögtön feloldódni. Egyszer voltam egy többnapos versenyen, ahol az egyik lány ezt mondta nekem: "Azon gondolkodtam, mikor megláttalak, hogy te most vagy nagyon visszahúzódó és csendes vagy, vagy hihetetlenül sokat beszélsz". Hát..nem mindenkinél sikerül önmagamat adnom. Nem, nem vagy csendes és zárkózott..felesleges felvállalnod, hiszen ez nem te vagy. Egyszerűen csak nehezen oldódsz fel társaságban. A legjobb, ha nevetsz, mosolyogsz és úgy csinálsz, mintha érdekelne, amiről a többiek beszélnek, így már nem leszel annyira feszült és talán idővel sikerül majd neked is beleszólnod a beszélgetésbe.

15/L

2009. aug. 18. 16:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Azt tapasztaltam, hogy ha rágok egy rágót, akkor valahogy feloldódok, és olyan laza leszek a társaságban.
2009. aug. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!