Milyen gyakorlati haszna van- amit a való életben is tudok használni- annak, hogy általános iskolába verseket tanultam?
majd elfelejtettem
és még most tizenharmadikasként is néha felad verseket tanulni a magyartanár
a kérdés teljesen komoly, nem arra vagyok kíváncsi, hogy hányan tudják leírni, hogy "semmi", hanem azt akarom megtudni, hogy tulajdonképpen mi vezeti rá az iskolavezetést ezekre, hogy ilyeneket tanítson velünk(és még 1000 másik hibája van), és mi ebből milyen hasznot húzhatunk?
köszönöm
versel villogni?
inkább hülyülni szoktam ezekkel, "hejjj tyúkanyó kend komámasszony..."
aha sokan mondják, hogy jobb lesz a kifejezőkészségem, de ennek nem látom jelét, lehet csak lassú a folyamat
Diszlexiásként mindig is kínlódtam a vers "tanulással", mert ugye nem is tanulás, hanem magolás. A diszlexiások tudnak tanulni, logikusan gondolkodni, magolni viszont nemigen.
Hogy mégis mi az értelme? Hát megtanítja a diákokat magolni, s mivel a magyar oktatás még mindig lexikális tudást bemagoltató, így azt a látszatot kelti, mintha a tanárok olyan jól meg tudták volna tanítani az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!