Mit csináljak? 16/F

Figyelt kérdés
Mostanában sokat gondolkozok az öngyilkosságon.Az egyik részem úgy van vele,hogy meg kéne tenni ,de a másik meg,hogy nem kéne.Van amikor tökre nincs életkedvem a suli miatt mert nem is szeretek oda járni meg a tanulás se megy mert nem tartom magam okosnak és a csajokról is lemondtam mert vagy nem jött össze nekem vagy nem találok egyetlen egy normálist se. Úgy érzem,hogy semmit se érek és ez elég rossz érzés nincs önbizalmam se kitartásom.Régebben volt de valahogy eltűnt vagy nem tudom.Remélem nem írtam le hülyén.

2012. nov. 21. 17:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen fiatalon elég komoly dolog az öngyilkosságon gondolkozni.Mármint előtted áll az élet, annyi minden van még, amit kikéne próbálnod.Normális lányt egyszer úgy is találsz ;)

15/L

2012. nov. 21. 17:30
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Az öngyilkosság nem megoldás, menekülés. Ne legyél olyan gyáva, hogy menekülsz. Barátnőd is lesz. Mindenki megtalálja a maga párját. :))
2012. nov. 21. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlóan érzek és kicsit megnyugtató, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Mivel szintén 16 vagyok, elképzelhetőnek tartom, hogy et valami életkori sajátosság. Hogy pontosan mi a teendő, arra nem tudnék elfogadható válasz adni. Csak azért írok, lásd nem vagy egyedül. Ha van kedved levelezni, írj privit, mivel hasonló gondokkal küszködök, talán jobban átérzem a helyzeted.
2012. nov. 21. 18:25
 4/11 kovpet ***** válasza:
100%

Kamaszodsz és egyébként is szar az idő. Nyugi, mindkettő elmúlik :)

Sportolsz valamit? Mert az segíthetne. Főleg valami csapatsport, de akármi jó.

2012. nov. 21. 18:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen sportolok.
2012. nov. 21. 20:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Tanácsot nem igazán tudok adni, de leírom az én történetem, hátha abból merítesz egy kis erőt.(:

Most mentem középiskolába, már előre örültem, hogy biztos nagyon jó lesz, pedig pont az ellenkező történt. Tudtam, hogy nem egy nagyon erős, szigorú iskola, de azt nem gondoltam volna, hogy tele van nagyképű, beképzelt, r*bancokkal. Konkrétan az osztályom háromnegyedét alkotják az ilyen lányok. Engem is lenéznek, beszólogatnak, mert nem vagyok olyan, mint ők. Teljesen elment a kedvem az iskolába járástól, itthon is folyton a veszekedés volt.

Én is gondolkodtam az öngyilkosságon, nem is keveset. Nem egyszer felvágtam már az ereim, de úgy egy hónapja kezdtem kilábalni a depiből.

Mert erősödött bennem az az érzés, hogy attól mert megölöm magam, mi lesz jobb? Semmi.

Rájöttem, hogy az öngyilkosság gyáva dolog, csak a gyengék teszik meg. Én pedig nem azt akartam megmutatni az osztálytársaimnak, hogy egy-két bántó szóval a padlóra tudnak küldeni. Hanem azt, hogy mondhatnak bármit, nem érdekel. Mert én erősebb vagyok, mint ők.

Úgyhogy kerestem magamnak hobbit (írás), abbahagytam a vagdosást, és elkezdtem pozitívan látni a világot.

Nem volt egyszerű, és még most is vannak olyan éjszakák, mikor sírva alszok el, de határozottan kevesebb atrocitás ér. Látják rajtam, hogy hidegen hagy, amit mondanak, így nem is szólnak be. Nyitottam az emberek felé, kezdem úgy érezni, hogy találtam néhány barátot. Megbeszéltem anyukámmal is a problémámat, és ma már kevesebbet veszekszünk.

Ebből a hosszú szövegből csak azt szerettem volna kihozni, hogy az öngyilkosság sosem megoldás. Nem azért, mert fiatal vagy és előtted áll még az élet, hanem azért, mert ezzel csak azt mutatnád a külvilágnak, hogy gyenge vagy. És szerintem nem akarsz gyengének tűnni.

Ha nem tetszik az iskola, és tényleg nem tudsz beilleszkedni, próbálj meg félévkor átmenni egy másik iskolába. Tudom, hogy a menekülés nem megoldás, de ebben az esetben segíthet neked.

A csajokról meg ne mondj le, biztos vannak olyan lányok, akinek tetszel, és normális, kedves lányok és léteznek még, nem csak r*bancok.

Talán lányos dolog, de én az önbizalmamat úgy növeltem, hogy a jó tulajdonságaimat felírtam kis cetlikre, és kiragasztottam a szobámba, a tükrömre, a monitorra, tehát olyan helyekre, ahol gyakran látom őket. Így mindennap az eszembe juttatják, hogy érek valamit.

A másik megoldás, hogy azokat a dolgokat, amiket meg akarsz változtatni magadon, felírod egy lapra és sorban haladva az összeset megpróbálod kijavítani.

A sport is jó dolog, tűzz ki magadnak célokat ( olyanokat, amiket nagyjából rövid időn belül el lehet érni).

Remélem, tudtam segíteni, és nem kísérled meg az öngyilkosságot.

2012. nov. 22. 18:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod sokat segítettél :)
2012. nov. 22. 19:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Na, sikerült valahogy kilábalni a problémádból? (: (utolsó vagyok)
2013. febr. 3. 18:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Mondhatjuk igen de önbizalmam még nagyon nincs de ez van :)
2013. febr. 4. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Örülök.Ha szeretnél, írhatsz privátot. (:
2013. febr. 4. 18:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!