Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan kell tanulni? Ez mitől...

Hogyan kell tanulni? Ez mitől lehet? Más is van így vele?

Figyelt kérdés

Mindenki mondja nekem a környezetemben, hogy nagyon jó az eszem, mivel mindent pillanatok alatt megjegyzek, de egyszerűen nem tudom magamat rávenni a tanulásra, hiába jó az agyam... Van valamilyen módszer erre? Hogyan tudnám rávenni magamat, hogy letegyem a fenekemet tanulni?

Igazából lehet, az a gond, hogy sohasem tanultam rendszeresen, pl. érettségi előtt is kb. fél órát készültem, mégsem lettek ahhoz képest rosszak az eredményeim(kivéve matekból, mert az valahogy sohasem ment).

Meg azt vettem észre magamon, hogy ami érdekel, azt elsőre megjegyzem, és évek múlva is emlékszek rá, de ami nem érdekel, erőszakkal sem tudom rávenni magamat a megtanulására. Azt nem értem, hogy más heteket készül a vizsgákra, én meg max. egy órát, mégis jobban vizsgázom. Valahogy rá akarom magamat venni a tanulásra, ki akarom használni a képességemet, de egyszerűen lusta vagyok, és megszoktam, hogy kis erőfeszítéssel is el tudom érni azt, amit szeretnék.

A környezetemben élők szerint hiperaktív vagyok, olvastam is cikkeket e témában, és illenek rám a tünetek (éjszaka nem tudok elaludni, mert annyira túlcsordulnak a gondolataim, mindig kell csinálnom valamit, nem tudok egyhelyben lenni, sem pedig koncentrálni, kivéve azokra a dolgokra, amik érdekelnek; szétszórt vagyok, múltkor még a kulcsot is benntfelejtettem a zárban, egyfolytában pörgök, lelkesedek minden kis hülyeség miatt, mint valami kisgyerek /emiatt sokan hülyének néznek/, stb...)

L/22

2012. nov. 3. 12:40
 1/2 Relikvia ***** válasza:
Ezt nem.sertesnek irom...velem is igy van azutan derult ki h autista vagyok.......sokan nem is.tudjak h mi veluk a hejjzet csak elik lazan a napokat s ez igyvan.jol de arrol h nem tudod magad oanal le kotni ami nem erdekel...az nem.tudom fog e valtoznih ha minden patent nallad akkot meg.. lazulj be s vedd ra mqgad az egesz akaratrro kerdese:)
2012. nov. 4. 07:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem vagyok az, csináltak velem teszteket, jártam pszichológushoz, + anyukám autistákkal foglalkozik, rengeteg könyvet olvasott a témában, tehát 100%, hogy kiszúrta volna.
2012. nov. 4. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!