Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit gondoltok? Ez már beteges?

Mit gondoltok? Ez már beteges?

Figyelt kérdés
Nemrég fogytam olyan 20kg-t. Most 153 cm vagyok és 53-54kg. De még mindig eléggé kövérnek gondolom magam. Leszeretnék fogyni 40kg-ra. De az elég sok mindenki szerint már túl sovány lenne. Szerintetek? Pont jó vagyok így vagy fogyjak még? 13L
2012. nov. 2. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
40 kilogrammra semmiképp ne fogyj le, még bajod származik belőle később. Maximum 5-6 kilót adj le, természetesen nem önéheztetéssel vagy hánytatással, hanem elegendő sporttal, több zöldséggel stb. Egyébként nemcsak zsírt, IZMOT is kell ám szerezni.
2012. nov. 2. 18:29
 2/7 2xSü ***** válasza:
28%

[link]

Testtömegindex: 22.6

Percentilis: 75-90 között

A gyermek enyhén túlsúlyos.

49-től sorol a normális súlyúak közé. A 40 kg-ot csak akkor célozd be, ha meg is tudod tartani. Előbb próbáld megtartani mondjuk a 49 kg-ot, ha ezt sikerül természetessé vált táplálkozási, mozgási szokásokkal megtartani, akkor nézz ki alacsonyabb testsúlyt, mint célt.

2012. nov. 2. 18:31
 3/7 2xSü ***** válasza:
67%
(A 40 kg-ra még normálist ír, de az már inkább a sovány kategória. 45 alá felesleges menni. Semmi előnyöd nem származik belőle, de problémád annál több lehet, főleg ha nagyon gyorsan akarod elérni.)
2012. nov. 2. 18:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor a 40-49kg lenne a normális? Mert amúgy még mindig fogyózom. Most 53,3kg vagyok. Kb. mennyi idő mire lefogyok 45kg-ra?
2012. nov. 2. 18:35
 5/7 2xSü ***** válasza:

#4: > Akkor a 40-49kg lenne a normális?

Kvázi. A 13 évesek 50%-a van ebben a súlycsoportban. (25% felette, 25% alatta.)

> Kb. mennyi idő mire lefogyok 45kg-ra?

Hibás kérdés. Ha nem eszel és nem iszol semmit, és futsz 12 órán keresztül, akkor lehet, hogy akár 6 óra alatt is. Persze kérdés, hogy túléled-e, illetve ha igen, akkor meg tudod-e tartani a testsúlyodat. Vannak ésszerű fogyókúrák, amelyek tényleges és hosszútávú hatást fejtenek ki. A közkézen forgó „hatékony” diétákkal vigyázni kell, mert a legtöbb pont azért okoz gyors fogyást, mert valamilyen hiányt okoz a szervezetben. Az „egy nap hús, egy nap…” diétákat felejtsd el. Lehet, hogy fogysz velük gyorsan és látványosan, de amint abbahagyod, vissza fogod szedni a kilókat, mert a szervezet érzékeli a hiányt és raktározásra készteti önmagát. A hatékony fogyókúrának két titka van:

- Teljes értékű, változatos táplálkozás. A mennyiséget persze ésszerűen megválasztva. Ha megfelelően lövöd be, akkor ebbe még egy süti is belefér. De minden nap egyél mindenfélét, fehérjét, szénhidrátot, stb… Teljes koplalással csak kudarcokat lehet elérni. Ha csak csökkented a napi bevitt mennyiségeket, akkor ahhoz hozzá fogsz szokni, természetessé fog válni.

- Mozgás. Ha nem mozogsz eleget, akkor hízni fogsz. Itt sem mindegy, hogy milyen mozgásról van szó, illetve milyen mértékben. Nem szabad túlzásba sem vinni. A napi maraton lefutás nem éppen jó módszer.

De nem vagyok szakember. Viszont lehet nem árt egy szakember véleményét is kikérni. Az internetes fórumokkal érdemes vigyázni, mert sok az önjelölt szakember, aki „tudja” a frankót, holott hülyeségeket beszél, mindenféle tudás nélkül. Én legalább tudom, hogy nem vagyok túl kompetens a témában, bár teljesen tájékozatlan sem.

2012. nov. 2. 18:54
 6/7 2xSü ***** válasza:

Akarom mondani: Ha nem eszel és nem iszol semmit, és futsz 12 órán keresztül, akkor lehet, hogy akár 12 óra alatt is.

Sőt még így eszembe jutott, hogy a francia forradalom egyik nagy találmányával ennél jobb részidőt is sikerült elérni testsúlycsökkenés terén. :-)

2012. nov. 2. 19:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :) Anyukámnak már mondtam párszor hogy elmehetnénk egy szakemberhez (most hogy pontosan hogyan is hívják nem jut eszembe). Van a mi városunkba is egy meg a szomszédos városba vagy 15.
2012. nov. 2. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!