Mivel vezessem le a feszültséget önbántalmazás helyett?
Bennem az vezeti le a feszültséget, ha megnézek egy akciófilmet, játszok valami hentelős játékot, vagy gengszterrap-et hallgatok. Próbáld ki, hátha bejön.
http://www.youtube.com/watch?v=zgbZ69olJas
Belőlem az ilyen zenék "kipárologtatják" a felgyülemlett dühöt. Hátha belőled is. Ha kell, küldök még ilyeneket. :D
Én ha feszült vagyok, heavy metalt hallgatok, és közben vagy bicajozok/futok, esetleg felüléseket csinálok.
Régebben mindig szétvertem a kezem a falon vagy az asztalon, de ma már megtanultam uralkodni magamon :)
ezek nagyon alap dolgok, de nekem mindig bejöttek:
- menj ki ez nagy területre (sétálj el, bicajoz el) és üvöltsd ki magadból a feszkót, a bánatot, és minden dolgod. de tényleg, üvölts hogy kifér a torkodon.
- ha éppen hajat mosol, vagy ha van rá alkalmad feküdj be egy kád vízben, és dugd bele a fejed. ilyenkor hirtelen lesz minden csöndes, és ha a szívverésed hallgatod közben, lelassulsz te magad is.
- nézz körül. figyeld meg a természetet. az apró dolgokat. minden apró részletben mélyülj el. embereket figyelhetsz meg mélyebben, és a gondoltaid elrejtheted.
- írj naplót, és próbálj meg minél lassabban élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!