Szerintetek sokat fejlődnék így szellemileg?
igen, szépirodalmat olvasok amúgy.
milyen az ha túlterhelem az agyamat?
akkor ez nem számít annak hogy egész nap csak a gondolkodás?
amúgy nincsenek barátaim.
sok dologtól függ.
például hogy mit tekintesz hasznosnak. lenne egy nagy tudásod valószínűleg, de nem biztos, hogy sokra mennél vele.
a személyiséged fejlődésében nem a szép(szórakoztató)irodalom fog leginkább közrejátszani. szerintem a leghasznosabb, ha emberekkel beszélgetsz és élettörténeteket ismersz meg, vagy világot látsz. legfeljebb dokumentumfilmek/újságok enciklopédialeírások és ehhez hasonlók. a személyes tapasztalatok néha előnyösebbek, ugyanis a másodlagos források szubjektívek. persze a te véleményed is, de annak legalább a forrása tiszta.
másrészt meg én magam is hasonló vagyok természetemből adódóan, viszont a sok érdekesség összegyűjtéséből sok valós hasznom nem származott. igaz ennek az is az oka, hogy vagy a sok tudás, vagy valami más elvette a lelkesedésem. és a morál igen meghatározó dolog az életben, így a szellemi "fejlődés" nem biztos, hogy mindig előnyre vezet.
itt nem mondom azt, hogy szükséges emberekkel is ismerkedned, mert vannak olyan rossz tapasztalatok, amiknél talán még az ábránd is jobb.
de az életben sokkal fontosabb a szorgosság, alkalmazkodni tudás, "utcai törvények" és emberek ismerete, mint azé, hogy hány centis petéket rak a szöcske, és melyik században találták fel a gőzgépet.
a sikerességben sokszor inkább az emberi kapcsolatok, talpraesettség, és nem a tárgyi tudás érvényesül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!