Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha eddig nem éltem, ezek után...

Ha eddig nem éltem, ezek után miért tegyem?

Figyelt kérdés

Nem jártam bulizni, szórakozni, nem csajoztam, nincsenek élményeim, igazi tapasztalataim.

Ennyi idôsen meg már nincs értelme bepótolni.

Akkor mégis mi értelme van...?

23F

2012. szept. 12. 20:38
 111/166 anonim ***** válasza:

sivatagban nem folyik folyó.

!!!

2012. okt. 6. 16:27
 112/166 A kérdező kommentje:

Ez nagyon messze van a tehetségtôl.

Valamint: írtam az egyik korábbi kommentemben, hogy hagyjuk figyelmen kívül a biológiai lehetetlenségeket és a metaforára koncentráljunk.

2012. okt. 6. 17:21
 113/166 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam én is írni, sivatagban nincs folyó. Ergo, egyik élet sem lehet eseménytelen is sivár. Csak meg kellene találnod a saját utad.
2012. okt. 6. 19:05
 114/166 anonim ***** válasza:

Szerintem pont azért kellene most belehúznod, mert később, mikor - kitartás árán, persze - élményeket szereztél, sokat tapasztaltál, na érted, szóval elkezdtél ÉLNI, visszatekintve a múltadra még erősebb lesz a kontraszt, valahogy így: "onnan indultam, hogy egész nap otthon voltam, nem csináltam semmit, neteztem. És aztán észbe kaptam, és lám, honnan hová jutottam..." És minden egyes alkalommal, mikor ez eszedbe jut, büszke lehetsz magadra.

Egyszer élünk, haver!

2012. okt. 6. 22:06
 115/166 A kérdező kommentje:

Én egyszerûen képtelen vagyok ilyen pozitív hozzáállásra/életszemléletre. Mindig csk azon agyalnék, hogy "eddig miért nem csináltam?"

Igen, egyszer élünk. Hála a jó égnek, bôven elég ez is, még sok is.

2012. okt. 7. 00:05
 116/166 anonim ***** válasza:
Depressziós nem vagy véletlen?
2012. okt. 7. 10:00
 117/166 A kérdező kommentje:

Nem voltam (még) orvosnál, szóval egyértelmű diagnózist nem tudok adni. Az biztos, hogy az ideálisnál sokkal negatívabb, pesszimistább, motiválatlanabb vagyok.

Az, hogy ez depresszió, vagy a személyiségem varázsa, nem tudom. Bár nem hiszem, hogy depis lennék.

2012. okt. 7. 13:21
 118/166 anonim ***** válasza:
És ha elmennél egy pszichológushoz?
2012. okt. 7. 13:39
 119/166 anonim ***** válasza:

"És ez a döntésed azt foigja jelenti, hogy nem versenyzel tovább, illetve felfüggeszted/abbahagyod a versengést. "

Már miért jelentené azt? Nem értem. Szerintem pont nem ezt jelenti.

2012. okt. 7. 15:30
 120/166 anonim ***** válasza:

"De hiába javasoltok példának okéárt tankvezetést, ha más alapvető élményeket MÁR nem pótolhatok be. Illetve nem úgy pótolhatok be, ahogy idilli lenne. "

"Mindig csk azon agyalnék, hogy "eddig miért nem csináltam?""

Az a baj, hogy amíg te a múltban élsz, addig a jelenről maradsz le, és ezzel az egész életedről. Persze, lehet azon nyígni 10-20-30 évig, hogy jajj, miért nem éltem tízen-húszon éves koromban, csak épp baromság. Nincs értelme. Viszont a te döntésed, és ha ezt te élvezed, valóban nincs ember aki elvehetné tőled ezt az élvezetet.

Viszont most akkor 23 éves vagy, vagy 35?? :)

2012. okt. 7. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!