Ki a "szabad ember"?

Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindenkinek mást jelent a szabadság.

Valakinek azt hogy nem él bezárva valahol, valakinek hogy nem füzi kötelék sehova sem. Aztán van anyagi szabadság, aki soha nem vezs fel egy szem hitelt sem.

Akkor vagy szabad ha az ami neked fontos abban szabad vagy.

Pl te nem szereted egyenesen rosszul érzed magad ha megmondják mit kell tenned, pl egy olyan partnerrel aki osztja az észt az mellett nem vagy szabad.

De lehet olyan ember akit ez nem zavar de az igen ha a bank szabja meg a feltéleket.

stb...

2009. júl. 28. 17:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer már nem tudom hol azt olvastam, hogy a szabadság nem az, hogy azt csinálod, amit akarsz. Hanem hogy nem kell azt csinálnod, amit nem akarsz.
2009. júl. 28. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Van egy idézet már nem emlékszem rá pontosan de valami olyasmi hogy valaki csak akkor lehet szabad hogyha indoklás nélkül tud valamit lemondani vagy nemet mondani rá.Remélem érted.
2009. júl. 28. 23:12
 4/7 anonim ***** válasza:

olyan nincsen.

úgy nemlehet élni.

azaz lehet de nem hosszútávon. csak a baj lesz belőle.

2009. júl. 30. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó, én is gyakran gondolom így.

Ki tudod fejteni bővebben, mire utalsz mindezzel?

2009. aug. 6. 19:13
 6/7 anonim ***** válasza:
arra utalok, h szabadon, úgy ahogyan te szeretnél igazából élni, úgy nemlehet. mert vannak bizonyos korlátok, normák, amiket nemlehet átlépni, és igazodni kell hozzájuk, mert különben kirekesztett leszel, vagy pedig semmire nem jutsz ahova valójában szeretnél. van olyan h 2 dolog, amit akarsz, az nemfér össze egymással. ahhoz h az egyiket elérd felkell adnod a másikat, vagy éppen még sokminden mást. vagy fordítva.
2009. aug. 7. 02:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is valami hasonlóra gondoltam.

Tele van az élet kell-ekkel.

A szabadság azért is veszélyes, mert ha csak rövid időre megtapasztalod, utána annyira nehéz elfogadni, hogy alárendelt vagy, alkalmazkodni kell, küzdeni kell, satöbbi,

a túlélésed érdekében.

2009. aug. 14. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!