Mi a titkuk azoknak, akiket mindenki szeret, s minden társaságba be tudnak illeszkedni?
én ismerek ilyen embereket
azt látom rajtuk, hogy mindig olyan dolgokat mondanak, ami másokat lekötnek. megmozgatják mások agyát.
folyamatosan érdeklődést tartanak fent.
ez abból adódik, hogy van egyéniségük, nem a külsőségeknél ragadnak le, nem magukon gondolkodnak, hanem mindig kifelé másokról, másról. és nem véleményeznek senkit szinte negatívan. az ember úgy érzi, hogy teljesen önmagát adhatja mellette, abszolut feloldódik mindenki.
rengeteg ember tele van frusztrációkkal, gátlásokkal, önbizalomhiánnyal. ők nem.
hú 2# ezt nagyon jól megfogalmaztad:)
Annyi a titok, hogy mindenkiben a jót kell látni, magadban is. Az emberek érzik a kisugárzásodat
Ne tévesszen meg senkit az, ha valaki látszólag mindig a középpontban van, mindenki szereti és figyel rá... Nem biztos, hogy tényleg jobban szeretik, mint a csendeseket. Nekem pl. most pont erről kell leszoknom: sok beszéd, viccmesélés, dumálás, középpontban lenni... Rengeteg hátránya van!
Egyébként olvassatok el pár könyvet személyiségtípusokról (pl. Személyiségünk rejtett tartalékai), és azonnal kiderül, ki miért viselkedik úgy, ahogy viselkedik.
Ezt most olvastam, kicsit ide tartozik:
A kapcsolatokat a hála élteti. Ahogy megerősíted magadban, hogy hálát érzel valamelyik kapcsolatodért, mintegy varázsütésre egyre több boldogságot és több jót fogsz kapni az illetőtől. Sőt, a kapcsolataidért érzett hála nem csupán az érintett embereket változtatja meg, hanem Téged is.
(Rhonda Byrne)
Az általad leírt népszerű emberek mind kétszínű és sekélyes, színészkedő alakok. (TISZTELET A KIVÉTELNEK)
Ismerek néhány ilyen személyt, és ha olykor beszélgetni kezdünk, földre hullik az álarc, és minden "öribariját" egy levegővel kibeszéli. Aztán tíz perc múlva már megy és ölelgeti a "barátnőcskéit, akikkel borzasztóan megbíznak egymásban" ...
Időközben rájöttem, hogy az ilyen emberek taktikája a megjátszás, a hazudozás. Minden ember egyéniség, barátainknak pedig a hozzánk hasonló embereket választjuk. Ebből következik, hogy valaki - ha önmagát adja - nem lehet tengernyi más személlyel "kompatibilis". A kulcs tehát: minél több ember számára kell megfelelővé válni. Ez persze megjátszás, fake színészkedés nélkül nem lehetséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!