Játsszunk el a gondolattal: Ha nem vagy túlságosan jómódú, de hirtelen egy komolyabb összeghez jutnál, mi lenne az a - legfeljebb 50 ezer forint értékű - valami, amit legelőször - még a nagyobb összeg elköltésének megtervezése előtt - megvásárolnál?
A nagyobb összeg se legyen "túl nagy", legyen egy "szerényebb" lottó nyeremény 30 és 60 millió forint körül.
Azért tettem fel a kérdést, mert arra gondoltam, hogy mindenkinél előfordulnak olyan hiányok, szükségletek, amire nem telik vagy sajnáljátok kiadni rá az ügyesen beosztott pénzt, de most megnyílik a Világ.
Kedves játékostársak! Ígérem, senkit nem fogok kinevetni, még a "legpitiánerebb" ötletért - vágyért - sem.
Azt kérem, hogy a válaszadás KIVÉTELESEN ne legyen pontverseny, tehát az őszinte játék kedvéért senkit ne értékeljünk, hogy de ne rontsa el a jókedvet az, hogy
"X százalékban hasznos", ugyanis egy egy válasz annyira szubjektív lesz, hogy annak hasznosságát egy kívülálló úgysem tudja átélni.
Példák az apróbb vágyakra:
- Alsó és felső mágneszár a jelenlegi cilinderes helyett
- Asztali DVD lejátszó, mert eddig csak számítógépről nézted
- egy (vagy több) drágább könyv, CD vagy DVD.
- útlevél, ami eddig nem volt, mert úgysem utaztál sehova
- karóra szíj, mert a régi nagyon elkopott, sőt meg is kellett varrni egyszer, mert elszakadt.
- BKV bérlet, mert eddig gyakran blicceltél, illetve inkább gyalogoltál 3-4 megállót, mert a 320 forintos jegyet eddig mindig csak tényleg távolabbi utazásokra tartalékoltad.
Mágnesszár
Köszönöm szépen mindenkinek!
Valaki megszegte a játékszabályokat! Az is felesleges volt, hogy egyes hozzászólóknak zöld kezet adtatok, és így százalékosak lettek, a többihez képest, mert én sem szeretnék különbséget tenni kinek-kinek a saját érzése között, de csúnya dolog volt mást pedig lepontozni. Az illető ezzel tönkretette az egyenlőségen alapuló, közös játék örömét!
Kérem, hogy ez után mindenki tartsa be a csak erre az egyetlenegy kérdés kiírásra kitalált szabályt!
Én-és a családom- jelenleg tényleg nem vagyok/vagyunk jómódú/jómódúak, úgyhogy rögtön tudtam a választ: az összeget elkölteném élelmiszerre, mert most arra is alig futja a pénzünkből, hogy rendszeresen legyen itthon elegendő étel. Tehát én nagybevásárolnék ebből az összegből. :-)
16/L
Hát, ha ez nem jogos igény, akkor semmi sem!
Minden eddigi kedves hozzászólónak köszönöm, hogy figyelmével, bizalmával és persze válaszával, hozzászólásával megtisztelt!
Remélem, mások is felfigyelnek erre a különös kérdésre, és minél több választ, hozzászólást kapok még!
Megvennék minden könyvet, amit az utóbbi időben ajánlottak, valamint 10 csomag különböző ízű rágót, hogy ne fogyjon el egy darabig. Meg ruhát is vennék.
15/L
Vennék egy jó kis laptopot, utána egy nagy Hifi tornyot.
17/l
Én vennék egy súlyzót meg minden apróságot ami hozzátartozik, hogy tudjak kicsit megizmosodni :)
És örülnék egy új PC-nek is, mert a mostani elég gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!