Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Játsszunk el a gondolattal:...

Játsszunk el a gondolattal: Ha nem vagy túlságosan jómódú, de hirtelen egy komolyabb összeghez jutnál, mi lenne az a - legfeljebb 50 ezer forint értékű - valami, amit legelőször - még a nagyobb összeg elköltésének megtervezése előtt - megvásárolnál?

Figyelt kérdés

A nagyobb összeg se legyen "túl nagy", legyen egy "szerényebb" lottó nyeremény 30 és 60 millió forint körül.

Azért tettem fel a kérdést, mert arra gondoltam, hogy mindenkinél előfordulnak olyan hiányok, szükségletek, amire nem telik vagy sajnáljátok kiadni rá az ügyesen beosztott pénzt, de most megnyílik a Világ.

Kedves játékostársak! Ígérem, senkit nem fogok kinevetni, még a "legpitiánerebb" ötletért - vágyért - sem.

Azt kérem, hogy a válaszadás KIVÉTELESEN ne legyen pontverseny, tehát az őszinte játék kedvéért senkit ne értékeljünk, hogy de ne rontsa el a jókedvet az, hogy

"X százalékban hasznos", ugyanis egy egy válasz annyira szubjektív lesz, hogy annak hasznosságát egy kívülálló úgysem tudja átélni.

Példák az apróbb vágyakra:

- Alsó és felső mágneszár a jelenlegi cilinderes helyett

- Asztali DVD lejátszó, mert eddig csak számítógépről nézted

- egy (vagy több) drágább könyv, CD vagy DVD.

- útlevél, ami eddig nem volt, mert úgysem utaztál sehova

- karóra szíj, mert a régi nagyon elkopott, sőt meg is kellett varrni egyszer, mert elszakadt.

- BKV bérlet, mert eddig gyakran blicceltél, illetve inkább gyalogoltál 3-4 megállót, mert a 320 forintos jegyet eddig mindig csak tényleg távolabbi utazásokra tartalékoltad.

Mágnesszár

2012. aug. 26. 09:25
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Valaki megszegte a játékszabályokat! Az is felesleges volt, hogy egyes hozzászólóknak zöld kezet adtatok, és így százalékosak lettek, a többihez képest, mert én sem szeretnék különbséget tenni kinek-kinek a saját érzése között, de csúnya dolog volt mást pedig lepontozni. Az illető ezzel tönkretette az egyenlőségen alapuló, közös játék örömét!

Kérem, hogy ez után mindenki tartsa be a csak erre az egyetlenegy kérdés kiírásra kitalált szabályt!

2012. aug. 26. 13:49
 12/25 A kérdező kommentje:
PONTOSÍTOK: 100 százalékosak lettek. (A 100 az eredeti kommentből kimaradt.)
2012. aug. 26. 13:53
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Ki és miért is szegte meg a játékszabályokat?
2012. aug. 26. 13:56
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Progresszív - multifokális - szemüveglencséket csináltatnék. Talán még egy olcsóbb keret is beleférne.
2012. aug. 26. 14:16
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én-és a családom- jelenleg tényleg nem vagyok/vagyunk jómódú/jómódúak, úgyhogy rögtön tudtam a választ: az összeget elkölteném élelmiszerre, mert most arra is alig futja a pénzünkből, hogy rendszeresen legyen itthon elegendő étel. Tehát én nagybevásárolnék ebből az összegből. :-)

16/L

2012. aug. 26. 14:23
 16/25 A kérdező kommentje:

Hát, ha ez nem jogos igény, akkor semmi sem!

Minden eddigi kedves hozzászólónak köszönöm, hogy figyelmével, bizalmával és persze válaszával, hozzászólásával megtisztelt!

Remélem, mások is felfigyelnek erre a különös kérdésre, és minél több választ, hozzászólást kapok még!

2012. aug. 26. 21:30
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Megvennék minden könyvet, amit az utóbbi időben ajánlottak, valamint 10 csomag különböző ízű rágót, hogy ne fogyjon el egy darabig. Meg ruhát is vennék.

15/L

2012. aug. 27. 23:45
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Vennék egy jó kis laptopot, utána egy nagy Hifi tornyot.

17/l

2012. szept. 2. 12:28
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Én vennék egy súlyzót meg minden apróságot ami hozzátartozik, hogy tudjak kicsit megizmosodni :)

És örülnék egy új PC-nek is, mert a mostani elég gyenge.

2012. szept. 9. 12:43
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Akácfát, télire fűteni.
2012. szept. 9. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!