Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Meditálni így kell? lent

Meditálni így kell? lent

Figyelt kérdés

Koncentrálj egyetlen egy dologra. Ha a hüvelykujjad hegyére akarsz koncentrálni, képzeld

el, hogy hüvelykujjad az egyetlen tulajdonod. Semmi más nem létezik, amit sajátodnak

mondhatsz. A test többi része nem a tiéd – csak a hüvelykujj. Ha az orrod hegyére akarsz

koncentrálni, érezd, hogy csak az orrod a te tulajdonod. A szemed, a füled, a szád, a

végtagjaid nem tartoznak hozzád. Ha valami másra kezdesz gondolni, érezd, hogy idegen

területre léptél. Ily módon fejlesztheted koncentrációs erődet. Szabadon eldöntheted, hogy

melyik testrészedre koncentrálj, de olyan testrészt válassz, amiről érzed, hogy az teljesen a

tiéd. De ne koncentrálj a kezedre, a karodra vagy a lábadra. Testednek egy egészen kis pontját

válaszd ki – a szemet, az orrot vagy az ujjhegyet. Minél kisebb, annál jobban megfelel a

koncentrációhoz.

Koncentráció a szívverésre

Vannak keresők, akik szívesen koncentrálnak a szívverésükre. Ha ezt szeretnéd tenni, ne

félj attól, hogy a szíved megáll, és meg fogsz halni. Nem! Ha igazi hős akarsz lenni a

spirituális életben, próbálj meg a szívverésedre koncentrálni. Ez arany alkalom arra, hogy

belépj a végtelen életbe. Ha a szívverésed hangját hallod, minden alkalommal érezd benne

határtalan és halhatatlan életedet.

2012. aug. 18. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:
hát én nem tudom... de megpróbálom :D
2012. aug. 18. 18:43
 2/3 A kérdező kommentje:
örülök neki:)
2012. aug. 18. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:

nem követem a hivatalos véleményt, de szerintem 2 féle emditáció létezik, az egyikben összpontosítasz, a másikban semmire nem gondolsz. egyértelműen a második a legnehezebb, az első gyakorlás és önfegyelem kérdése, a második már kissé bonyolultabb :)

azaz:

2 zen mester barchobázik:

-mire gondolok?

-kő

-eltaláltad, most gondolj te

-mire gondolok hát?

-semmire

-úgy van

2012. aug. 20. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!