Két énem van. Hogy tudjam meg hogy melyik az igazi?
Figyelt kérdés
Az egyik énem beszédes, kedves kicsit dilis és idióta.A másik pedig nem túl beszédes kicsit egykedvű, komoly, kedves és egy kicsit titokzatos. Hogy tudjam meg melyik az igazi énem? Mert nem szeretem azt hogy mindkettő én vagyok. Szeretném megkapni a választ hogy melyik énemet mutassam meg majd később az új embereknek.(nem érdekel mit gondolnak rólam az emberek) Szóval hogy tudjam meg melyik énem a "dominánsabb"?2012. aug. 4. 22:47
11/12 A kérdező kommentje:
nem vagyok skizofrén.valamit félreértettél..annyira nem komoly az ügy.csak szimplán nem tudom ki vagyok és ez nagyon sok korombelivel előfordul.
2012. aug. 11. 14:46
12/12 anonim válasza:
(egyeske vagyok) Az a kérdés. "ki vagyok én" -életre-szóló feladatunk-kérdésünk. Ahogy a szem nem látja önmagát - a gondolkodó "én" -nek is nehéz ez. Segítő a gondolkodáson való gondolkodás. Mert a köznapi szinten: a "gondolt"-ról gondolkodunk, ami már elmúlt, halott. A gondolkodás - mint élő folyamat- ennek megismerésére való kísérlet: ez igen, ez feladat.
Nem tudom, hány éves vagy. Ajánlok 3 könyvet, zárójelben sz. hány évesen jó. Mind könyvtárban is fellelhető. a szerzőktől a többi műveiket is ajánlom.
Gyökössy E : Magunkról magunknak (14)
G Kühlewind: A normálistól az egészségesig ((15)
Massimo Scaligero:Értekezés az élő gondolatról(18)
az "Igazi én" - felismerése, megismerése:
egy megismerési FOLYAMAT
Fontos, nehéz, szép ez. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!