Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Holnaptól új ember leszek?

Holnaptól új ember leszek?

Figyelt kérdés
Tökéletes szeretnék lenni a hátralévő éveimben, ez hogy kivitelezhető? magammal már ne is törődjek? Nem tudom meggyőzni magam hogy mi a leghelyesebb amit tehetek.Holnap új hét jobb akarok lenni úgy érzem, hogy még időben ébredtem 31/F
2012. júl. 9. 00:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ez nem egy pillanatnyi " majd megteszem" érzés és holnap is "emlékezni" fogsz rá, azaz, nem leszel túl lusta, ahhoz hogy erőt vegyél magadon és teszel is a célért, akkor igen...holnaptól új emberke leszel:)
2012. júl. 9. 00:07
 2/3 A kérdező kommentje:
elkezdtem
2012. júl. 9. 00:31
 3/3 2xSü ***** válasza:

Nem lehet egy lépésből megmászni a Himaláját. A valódi változások lassan mennek végbe. Tökéletes soha nem leszel, de minden nap lehetsz tökéletesebb. Persze megváltoztathatod a stílusod, a környezeted, de ugyanaz az ember maradsz ezektől. Sőt még szokásokat is erőltethetsz magadra, de óvatosan, mert egyrészt csak egy újabb álarcot fogsz magadra venni, másrészt meg eshetsz abba a hibába, hogy megváltoztál, holott nem.

A kulcs szerintem az, hogy az ember legyen tisztában a saját hibáival, akkor tud belőlük lefaragni. Tehát előbb megfelelő önismeret kell. De nincs önismeret a külvilágról – a természetről, az emberekről – szerzett ismeret nélkül. Ha nem ismered a világ működését magad körül, akkor magadat sem tudod jól megítélni.

Pl. ami az elmúlt években rám a leginkább hatással volt, az a sztoikus filozófia megismerése és – némi lázadozás, tiltakozás árán – annak valódi megértése volt.

2012. júl. 9. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!