Miért van az, hogy velem egykorúak a fizetésem (bruttó 200et) 3-4szeresét keresik meg? Bővebben lsd. Lentebb
Közgazdász végzettségem van, 30 éves fiú vagyok.
Az iskolát sikerült IDŐBEN befejezni, uv nélkül. Igaz, a mostanit leszámitva 2 munkahelyem volt, de sehol sem éreztem magamat anyagi biztonságba.
Míg mások, akik végig bukdácsolták a képzést jobbnál jobb állásban ülnek, mint én és a fizetésük is eléggé magas, nem úgy, mint nekem.
Szomszédunknak autója, robogója van és évente többször utazhat, míg másik lakást tudott venni és évente 5ször külföldön van.
Egy időben megpróbáltam magamnak olyan állást keresni, mint a többinek van, de ilyen helyeken valahogyan nem kellek, mert azt mondták, hogy nem tudok amerikai stílusban gondolkodni és a Share Service Centerekben ez kell.....
Ne értsetek félre, nem a panasz és az irigység beszél belőlem, csak érdekesen elgondolkodtató az, hogy míg másnak mi minden megadatik, addig nekem nem....életemben a bruttó béremen kívül még prémiumot és jutalmat se kaptam.
Pedig kicsit irigységszagú mindaz amit elmondtál. Ugyanis nem igazán azzal kellene foglalkozni, hogy a másiknak mije van, hanem azzal, hogy te hogy tudnád többre vinni. Nem túl jó gondolkodásra vall, ami ebből a pár sorból átjön, HR-esként ez nálam már alapból bukta egy közgazdász munkakörben.
Ami viszont fontos: "Az iskolát sikerült IDŐBEN befejezni, uv nélkül... Míg mások, akik végig bukdácsolták a képzést."
Itt a lényeg. Te a tananyagra koncentráltál, a többiek a gyakorlati haszonra és a kapcsolatépítésre. Őket nem az érdekelte, hogy mi van a bizonyítványban, csak meglegyen - ahol általában a munkáltatókat is csak a bizonyítvány megléte érdekli - és így hagytak időt maguknak arra, hogy kapcsolatokat építsenek, amikből a közgazdász szakma él.
És igen, egy buli is kapcsolatépítés...
Te most képzettségileg pont ugyanolyan "szürke" vagy mint azok, akik jól tudtak helyezkedni, azonban ők annyival színesebbek, hogy van kihez simulni. A te életedből ez hiányzik. És kapcsolatok nélkül nem is nagyon fogsz tudni előre lépni, csak akkor, hogyha igazán kimagasló tehetség vagy, és van aki nem a szép kék szemed és a kigyúrt tested miatt figyel fel rád, hanem azért mert tudsz valamit..
Kedves kérdező!
Azt írtad a panaszos kérdésed végén, hogy nem az irigységed "beszél" belőled!
Pedig igen!
Egészen a végéig az olvasható a "kérdésedben" hogy azt lesed, hogy másnak miért jobb mint neked!
Tipikus magyar mentalitás! Ha neked megdöglik a lovad, akkor dögöljön meg a szomszéd lova is!
Téged zavar, ha mások jobban keresnek nálad, persze tapasztalod (mint ahogy leírtad) hogy a több pénznek több képesség megszerzése a célja!
Te mégis az általad megrekedt szinten akarsz magasabb keresetett elérni.
Az hogy valaki végigbukdácsolja, az iskolát még nem jelenti azt, hogy buta!
Én is az utolsók között voltam az iskolában a humán tantárgyak között.
(szaltóztam örömömben, ha 3-as átlagom volt év végén)
Én már alig vártam, hogy kipróbálhassam magam az életben, és az addig megszerzett tudást (nem csak iskolai) hasznosítani tudjam!
Amilyen rosszul ment az iskola, annál jobban érvényesültem az életben!
Idővel az összes osztálytársamat lefölöztem.
Öt osztálytársammal kerültem egy munkahelyre, mint kezdők, és az lett a vége hogy én lettem nekik a főnökük.
Pedig mind jobb tanulmányi eredménnyel végeztek nálam!
Most többet keresek, és kényelmes-seb állásom van, mint nekik! (persze ez nagy felelősséggel is jár)
Ez nálam soha nem a bosszúról szól! Hanem a találékonyságról!
Minden, amit eddig elértem, annak köszönhettem, hogy vért és verítéket és pénzt nem kímélve tovább képeztem magam!
Szerintem ők is (volt osztálytársaim) töbre vihetnék az életben, ha nem ragadnának le egy szinten.
Soha nem az vezérelt, hogy a másiknak miért jobb!
Hanem hogy nekem mit kell tennem azért, hogy jobb legyen!
de nagy problémád van. mások meg bruttó 83at keresnek, ha jól tudom ennyi a minimálbér, ami 60E ft. az hatalmas anyagi biztonság... te meg nettó 130on nyöszörögsz.
most biztos bunkó voltam, de ez tényleg csak kapzsiságnak tűnik. nem mondom, hogy dőzsölni leeht belőle, de ha ésszerűen beosztod, akkor nagyobb problémáid nicnsenek. ha ennyit keresel, próbálj félretenni, és az első adódó alkalommal kihúzni ebből az országból, ha meg akarod ismerni a család vagy a nyugdíj fogalmát.
Irigység alapvető emberi tulajdonság, nem kell szégyellni!
Lépj túl azon hogy mit rontottál el, inkább lesd el, hogy ők mit csinálnak, mennyire görcsösek, mennyire hajlandóak simliskedni, lehet hogy nagy dumásak, ezt is gyakorolni, kell... stb, figyeld az embereket akik sikeresek, kapcsolatépítés!
Évek óta azt látom, hogy aki túl becsületes, és szerény, túl egyenes, az nem jut előbbre, sajnos a mai világ ilyen, próbálj meg hasonulni! Lesd el a trükköket! Vagy tanuld meg az amerikai gondolkodást! Szerezz Amerikából haverokat (pl.: facebook) Vagy esetleg menj külföldre, Amerikába dolgozni egy évet, ezért hogy megtanuld az ottani mentalitást...
Állj ki magadért, kérj fizetésemelést, de ne rögtön a fizetésed dupláját kérd... kérj prémiumokat hozó feladatokat, legyél nélkülözhetetlen!
Sok sikert!
Az előttem szólók, meg bekaphatják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!