Informatikai Hobbik?
Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen hobbik vannak még a számítástechnikába pl.:videóvágás,fotózás,fotószerkesztés,programozás stb...
még milyen van?
Meg még azt kérdezném, hogy mobillal milyen hobbikat lehet csinálni ha értetek....
Köszönöm előre a válaszokat!!

Mostanában az vált szokásommá, hogy értelmes kérdésekre, értelmes válaszokat próbálok adni ezen az oldalon.
Ha úgy tetszik, ezt is nevezhetjük informatikai hobbinak.

Rákattantam a mikrokontrollerek programozására és a robotok képfeldolgozására. Ahhoz képest, hogy mindkettőt magamtól tanulom, elég jól haladok.
Neked milyen hasonló hobbijaid vannak?
Nekem éppen, hogy nincs de amiket te csinálsz pontosan, hogy van?
Leírnád PM-be?

Helló...
Lehet kicsit maradi vagyok, de nem tudom, hogy mit jelent a PM. Első tippem a "private message" lenne, de nem akarom kikacagtatni magam.
Hogy mit csinálok pontosan? Egy delta robotot akarok csinálni. A képfeldolgozás kell, hogy a robot "lássa" az eléje tett dolgokat, amit meg kéne fogjon és odébb tegyen. Esetleg méret, forma, vagy szín szerint csoportosítson. A mikrokontrollerrel akarom szabályozni a karokat meghajtó szervó motorokat. Egy sima kaszkád szabályzóval akarom megvalósítani.
Ajánlom neked is ezeket ha érdekelnek...szerintem nagyon érdekesek. Esetleg ha nem tudsz programozni, de érdekel, akkor máris megvan az "informatikai hobbid". Ha ilyesmikkel akarsz foglalkozni, ajánlom a c nyelvet. Habár a szabályozáshoz többet kell tudni, mint a programozás, de mikrokontrollerekkel nagyon sok érdekes és hasznos dolgot lehet csinálni, a szabályozáson kívül.
Örvendek ha felkeltettem a kíváncsiságod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!