Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem vesznek fel az egyetemre,...

Nem vesznek fel az egyetemre, még ezt se tudtam megcsinálni?

Figyelt kérdés

Mindenki azt várja, hogy bekerülök egyetemre, pedig nem fogok, mert az eddigi fullra könnyű történelem emeltet annyira megnehezítették, hogy míg azokból lazán írtam volna 80%ot most.. :( Nem akarok senkinek sem csalódást okozni, de magamnak sikerült.. egy éve készültem rá egyedül mert senki nem segített nekem, még a tanár sem.. :( Faktra nem volt lehetőségem! Nem kellett volna egyből emeltre mennem két középszintűvel talán lett volna esélyem... de közbe jött egy idegkimerültség is meg egy depresszió és úgy még nehezebb volt felkészülni..viszont én nem akarok csalódást okozni töritanáromnak mert attól, hogy nem sokat segített, hitt bennem.. egyedül az vigasztal, hogy magyarból ötös leszek, tnő évek óta először fog ötöst adni abban a suliban ahová én járok, de meg se fogja külön említeni szerintem mert már nem vagyok a kedvence.. a depresszióm sajnos kihatott az órai munkámra, legalábbis ezt hitte, pedig attól, hogy nem szólaltam meg, többet tudtam/tudok, mint az összes osztálytársam együttvéve. Én csak azt szerettem volna tanulni, amit szeretek max óraszámba, de ennek vége.. :(

Nem leszek egyetemista pedig első lettem volna a családban.. én csak azt akartam , hogy mindenki büszke legyen rám, de most mindenki csalódni fog mikor megjön az elutasítólevél és legfőképpen magamban csalódtam.. több éves kemény tanulással, ösztöndíjjal a hátam mögött sincs eredmény.. :( Ráadásul a szerelmi életem is megint tragikomédia mert bejön nekem legjobb barátnőm exe.. :( Ha a depresszió nem, hát akkor ez fog elvinni. :(

18L

2012. jún. 21. 15:06
 1/2 Vree ***** válasza:
100%

Jövőre felvételizhetsz újra. Nyugi. Addig elmehetsz dolgozni, tanulmányútra, dolgozni külföldre, külön tanfolyamra, akármi.

Tudod én hányszor felvételiztem. :) És nem vagyok egyedül. Van aki első év után hagyja abba az egyetemet mert nem bírja. És akkor ne is említsük az élethosszig tanulást, hogy 30-50 évesen sem menekülsz meg attól, hogy újra egyetemre felvételizz/járj, akár teljesen új témában, ha olyan a helyzet hogy az elsőre nincs kereset.

Szóval nyugi, ha akarsz diplomát, akkor lesz diploma. Egy év vagy akár kettő három kiesés egy élet távlatában olyan keveset fog számítani.

2012. jún. 21. 16:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne törj le, nincs még veszve semmi. Legrosszabb esetben 1 évvel elhalasztod az egyetemet. Később bepróbálkozhatsz más szakokra is, ahova elég lesz a pontod. Legrosszabb esetben. Nem akkora tragédia ez.

A szerelmi életedet meg ne bonyolítsd túl. Ha tetszik a srác, akkor csapj le rá, hiszen szingli elvileg. Ha nem érné meg ezért felrúgni a barátságodat, akkor hagyd a fenébe. Feleslegesen rágod magad. Amiért tehetsz, azért tegyél, amiért nem, azért meg már hiába idegeskedsz.

2012. jún. 21. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!