Mi a véleményetek az Elizabet illetve Liza névről? Mi jut róla eszetekbe? Szerintetek szép név?
Jajj hagyjuk már ezt a hülye dumát, hogy magyar gyereknek magyar név. Ennyi erővel a Dávid, Barbara, Zoltán stb. sem magyar eredetű. Mindenki azt adja, ami neki tetszik és kész. Ezek meg pont nem olyan nevek, amik nagyon kitűnnének. Nem Jennifer-t vagy Samantha-t kérdezte.
Egyébkként nekem a Liza tetszik, szerintem szép név. A másik változata viszont nem, de lehet, hogy csak a magyar megfelelője, az Erzsébet miatt. Az szerintem nem valami szép. Főleg napjainkban. Nem adnám a gyerekemnek.
tót gyereknek tót nevet, ha már, akkor legyen elzsabeta. nem szégyellni való az.
a lizáról, meg az alizról mindig a LIAZ teherautók jutnak eszembe, óvodás koromban a vicces sofőrök sok ilyenen felcserélték a betűket.
lizának hívják a vizslánkat. Nagyon okos állat! :)
Bár én mindig azon agyalok, hogy a szülők gondolkodnak, mielőtt nevet adnak a gyerkőceiknek, hogy vajon, ha felnő, akkor hogyan lehet hívni? Mert oké, van olyan név, amit becézni nem lehet (nagyon), és van olyan, amit csak becézni lehet. A liza nekem ilyen "cuki", de nem komoly. Ha megnő, akkor Lizi néni lesz, vagy Liza mama, esetleg Liz néni? :D
Esetleg, ha csak 50 éves, és az otp-be fog dolgozni, és bemegy egy ügyfél, akkor "Schödringer Liza" vagyok név mekkora "komolyságot" fog türközni?
(ettől eltekintve, a vizslámnak szívesen adok ilyen nevet, mert ő nem lesz otp alkalmazott soha. Nem kell komolyan venni. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!