Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a baj velem? Kitűzök egy...

Mi a baj velem? Kitűzök egy célt, pl: szakma. Megvalósítottam és nem vagyok boldog.

Figyelt kérdés
Vagy azt,h elköltözöm otthonról.megtettem és magam alatt vagyok...egyáltalán nem érzem jól magam.

2012. jún. 17. 17:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy érzem magam. Végre megvan a diploma, van párom akit nagyon szeretek, össze is fogunk költözni jövő hónapban. És vmi mégis hiányzik, nem találom a helyem. Eddig vártam, h meglegyen a diplomám, de egyszerűen nem tudom felfogni, h vége. Próbálok rájönni, hogy mi is hiányzik az életemből, de nem jutok semmire. És lelkiismeret furdalásom van emiatt, h ennyi mindenem megvan, minden sikerült és mégsem vagyok teljesen boldog :( Már az is megfordult a fejemben, h pszichológushoz kellene mennem, hátha ki tudja verni vmivel a depit a fejemből :)

23/N

2012. jún. 17. 18:59
 22/27 anonim ***** válasza:

"Hát lehet valaki boldogtalan? Ó, hát mit számít a bajom, a bánatom akkor, ha tudok boldog lenni?! Tudja, én nem értem, hogyan mehet el valaki egy fa mellett, ha nem lesz boldog, hogy látja. Hogyan beszélhet egy emberrel, ha nem lesz boldog, hogy szereti! Ó, csak én nem tudom kifejezni... és hány meg hány olyan gyönyörű dolog van a világon, amelyeket még a legelveszettebb ember is gyönyörűnek talál?! Nézze meg a kisgyermeket, nézze meg Isten szép hajnalát, nézze meg a fűszálat, hogyan nő, nézzen annak a szemébe, aki ránéz önre és szereti önt..."

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

2012. jún. 17. 19:05
 23/27 anonim ***** válasza:

"A boldogság a jövőben van. Nem igaz. Te itt és most vagy boldog, de nem tudod, mert a hamis elképzeléseid, a torzított látásmódod nem enged szabadulni félelmeidtől, szorongásaidtól, ragaszkodásaidtól, konfliktusaidtól, bűntudatodtól és még egy sereg dologtól, amire programozva vagy. Ha mindezt átlátnád, rájönnél, hogy boldog vagy, csak éppen nem tudsz róla."

Anthony de Mello

2012. jún. 17. 19:06
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az idézeteket.próbálok a mostban élni.talán a szerelem hiányzik.
2012. jún. 17. 19:10
 25/27 anonim ***** válasza:

Na találtam még valamit. Aztán eldugulok! :)

Szóval a minap volt itt egy kérdés, és amiket a kérdező leírt... Na ő biztos mindig talál valamit amitől jól érzi magát és boldog. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

Esetleg kezdd el írni egy kis füzetbe, vagy word dokumentumba, vagy akár egy blogba, hogy mi az aminek aznap örültél. Ülj le sete, és írd fel a legapróbb dolog is ami egy kicsit is örömet okozott. Sütött a nap, csiripeltek a madarak, friss volt a zsömle, elérted a buszt, épségben hazaértél, időben felkeltél... Bármit! Szerintem egy idő után egyre több dolog lesz, és lassan rájössz mennyi jó dolog van az életedben, ha azokra koncentrálsz és nem arra, ami nincs, vagy ami épp nem olyan jó. Én is csinálok valami hasonlót, és nekem nagyon tetszik ez a listázás. :)

2012. jún. 17. 19:18
 26/27 anonim ***** válasza:
Ülj le sete -> Mármint, este. Bocsánat! :D
2012. jún. 17. 19:19
 27/27 A kérdező kommentje:
Nagyszerű ötlet!
2012. jún. 17. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!