Mit tegyek ha nincs önbizalmam?

Az első és legfontosabb, hogy ezen a ponton ne a külső "zajra" figyelj, hanem arra, hogy önmagad maradj/legyél. Tehát most, hogy itt tartasz, ne megfelelni akarj, hanem belülre figyelj, különben sosem lehetsz igazán boldog.
Szerintem rosszabb másokkal magányosnak lenni, mint egyedül úgy, hogy tudom, hogy mit keresek az életben.
Ha önmagad vagy, akkor mindig is meg fogod osztani az embereket, mert ha valaki határozott, akkor nem szeretheti mindenki, tehát lesz, aki nem szeret és lesz, aki pedig igen - de aki igen, arra biztos, hogy számíthatsz majd.
Innen érdemes elkezdened önmagad építését és ha ezt szem előtt tartod, erőt fog adni, mert nem lehet, hogy teljesen egyedül legyél, de ahhoz, hogy megtaláld azokat, akik hozzád tartoznak, meg kell mutatnod magad - és olyanok között kell keresned, akik szintén így tesznek.
De ne hidd, hogy ezt elég egyszer eldönteni - ezt egész életedben szem előtt kell tartsd.
Ahhoz, hogy önmagad legyél – egy olyan világban, amely éjjel-nappal arra törekszik minden erővel, hogy olyanná tegyen téged, mint akárki más – a legnehezebb csatát kell megvívnod amit csak lehet emberileg, és sosem szabad abbahagynod a harcot.
(Cummings)

De egyébként vannak apró praktikák is. :)
Én mindig kicsit jobban érzem magam a bőrömben pl, amikor szánok magamra egy kis időt - mindenféle kencéket használok, ápolom magam, sminkelek kicsit.
A testmozgás, sport is sokat segít, mert levezeti a felesleges "negatív" energiákat.
Illetve többnek érzem magam, ha valami olyannal foglalkozom, amit szeretek csinálni - legyen valami hobbid. Én mindenféléket alkotok.
Előző voltam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!