Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez sértő kijelentés szerinted?

Ez sértő kijelentés szerinted?

Figyelt kérdés
Adott egy csendes, szűkszavú emberke, aki emiatt hülyének van titulálva többszöris. A következőt mondták rá: ritkán szól,de akkor nagyot. Ez bunkóság, sértő, vagy mire lehet vélni? Pontosan kire, miért is mondják ezt?
2012. jún. 7. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez pont, hogy jó. Azaz ritkán szólal meg, de ha megszólal akkor nagyot szól, azaz vicceset, pl. :D
2012. jún. 7. 22:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Többértelmű, mert lehet úgy is érteni, hogy hazudik...
2012. jún. 7. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mert ha csuklás közben szólalsz meg, és akkor véleményeznek, az necces.
2012. jún. 7. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez szerintem abszolút pozitív, én nem keresnék benne hátsó, negatív tartalmat. Tényleg annyit jelent, hogy ha megszólal, annak valami súlya van - vicces, vagy célra mutató, lényeges, igaz.
2012. jún. 8. 00:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is mondták már ezt párszor, mert élőben ilyen vagyok. Én pozitívnak tartom, hazudni meg amúgy sem szoktam.
2012. jún. 8. 01:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez nem sértő, inkább dicséretes.

Jobb mint az össze-visza locsogó emberek, akik csak beszélnek, de semmit nem mondanak, az inkább csak ilyen háttérzaj :D

2012. jún. 8. 06:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért van hülyének titulálva egy csendes, szűkszavú ember?
2012. jún. 8. 16:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Én is kiváncsi lennék rá,hogy miért kell lehülyézni valakit azért,mert csendes, visszahúzódó. Miért csak a nagypofájúakat lehet kedvelni,miért csak ők a tökéletesek?
2012. jún. 8. 16:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, ebben sajnos tényleg van valami, hogy a szószátyár, nagyhangú, társaságközpontja embereket valamiért jobban kedvelik. A csendes emberről a lehető legrosszabbat feltételezik, mert ha valaki nem beszél sokat, azt gondolják, hogy sértődöttségből, vagy dacból nem kommunikál és ráadásul lehet, hogy még hülyének is néz másokat. Ez egy gyakori téveszme a legtöbb ember részéről.

Szerintem, azért, mert nagyon sokan rendkívül felszínesek és korlátoltak, és még csak a fáradtságot sem veszik, hogy megpróbálják megérteni a másikat.

Így aztán maradnak az előítéletek. Én sajnos ezt tapasztaltam, mert én is meglehetősen csendes és introvertált vagyok.

Ezért is kerülöm már, ha lehet, a nagyobb társaságokat, meg úgy általában az embereket.

2012. jún. 8. 18:52
 10/10 GhostRider3 ***** válasza:

ez nehezen félreérthető, azt jelenti általában hogy nem jártatja fölöslegesen a száját, ezért amikor beszél, súlyosat mond. lehet az vicces, vagy nagy igazság, a lényeg az, hogy nem sértés.

# 8/9

van egy érzésem hogy magadról beszélsz.

válaszolva: az embereknek semmi sem jó, unatkoznak, meg akarják tapasztalni saját társadalmi határaikat, ezért a (látszólag) gyengébbekkel kezdenek kötekedni. az is meglehet hogy az illető nem túl beszédes, és nem is agresszív, de egy határozott ütéssel rendbe teszi azt, aki túllép egy határon.

2012. jún. 9. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!