Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mitől lesz valaki zárkózott?

Mitől lesz valaki zárkózott?

Figyelt kérdés
Pontosabban, úgy érzem, hogy egyik pillanatról a másikra lettem zárkózott, kb. 2 éve. Ekkor mentem el hatosztályos gimibe és előtte szerintem közvetlenebb voltam, bár valójában kicsit mindig elhatároltam magam a többiektől. Ez vajon miért van így? 14/l (légyszíves értelmes válaszokat írjatok, kösz)

2012. máj. 19. 23:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sok oka lehet annak, hogy valaki zárkózottá válik, lehet hajlam is benne, bár a környezeti hatások erősebben befolyásolják magát a személyiséget. A zárkózottság lehet egy folyamat eredménye is, de nagyobb életesemények is nagy hatással lehetnek a személyiségre. Ebben az esetben lehetséges, hogy megvolt benned a hajlam és erre rásegített az, hogy kiszakítottak a megszokott környezetből és ezt, ha nem is tudatosan, de traumaként élted meg, ami azt eredményezte, hogy zárkózottabb lett a személyiséged.
2012. máj. 19. 23:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2012. máj. 20. 11:49
 3/4 anonim válasza:

Velem is ez történt, én is 14 vagyok, és hatosztályosba járok. Azt vettem észre hogy csöndben vagyok órákon, nem merek kérdezni, és meghúzom magam. Általánosban, régen végig beszéltem az órákat, jelentkezés nélkül kérdeztem, véleményt mondtam, ilyesmi.. Nem is értettem, miért. Aztán rájöttem. Általánosban annyi sérelmem volt, hogy valahogy féltem közeledni, és inkább a saját "biztonsági zónámban" maradtam, mintsem megmutassam milyen is vagyok valójában. Most hogy majdnem két éve odajárok, kicsit nyíltabb lettem, és már merek kockáztatni. Remélem ilyesmire gondoltál, és tudtam segíteni.

14L

2012. máj. 20. 21:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát, én éppen, hogy onnantól lettem nagyon zárkózott, hogy eljöttem az új suliba, de már előtte is az voltam, csak talán nem ennyire. De, nem hiszem, hogy azért van, mert sulit váltottam, bár lehet, hogy közrejátszott.
2012. máj. 21. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!