Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent az álmokban a kígyó?

Mit jelent az álmokban a kígyó?

Figyelt kérdés
A barátom hetek óta felriad éjszakánként és a legszörnyűbb álmokat álmodja. Mi lehet az oka? Megfejteni nem tudjuk, mert zavaros. Ma éjjel azt álmodta, hogy áll az udvaron és a gyermekünket tartja a kezében (ami egyébként még nincs), amikor is a fáról egy kígyó halálra marja a kicsit...! Vajon ez mit jelenthet?
2009. jún. 26. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
En ugy tudom, hogy rossz embert jelent a kigyo.
2009. jún. 26. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak ilyen álmaim,és bejött az első válaszoló gondolata.Valaki rosszat akar neki,de úgy tesz,mintha barát lenne.Engem a főnöknél addig fúrt,míg felmondtam,mert már nem bírtam idegileg.Rengeteg kígyós álom előzte meg.
2009. jún. 26. 09:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Igazából arra rájöttem, hogy a kígyó -bár női álomban-gyermekáldást jelent. Férfi álmában pedig a fallosz szimbóluma...itt ki lehet vetíteni szexuális teljesítőképességre és stb.-re.

Viszont így a gyermekkel illetve annak halálával elég kiborító. A kettőt együtt kellene kitalálnunk...

2009. jún. 26. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Kígyó

1. Hatalom a természeti erõk felett. Ha betegség jelentkezik, legyõzi. 2. Az ösztönök ereje, fõleg a szexualitás jelentõségének megnövekedése. Fallosz szimbólum (férfi nemi szerv), ezért méretei az önértékeléshez és a vágyak intenzitásához kapcsolódnak. 3. Középkorú és idõsebb embereknél a változás, a sorsforduló jele. Vigyázni kell, nehogy a szexualitás átmeneti megoldását válassza. Jung. Férfi álmában mindig nõt jelent. Általában a tudatos attitûdök és az ösztönök közötti konfliktus. Babiloni álmoskönyv. Ha folyóhoz megy, és ott kígyót lát, fia születik. (Csak asszonyoknak jó elõjel.) Demotikus álmoskönyv. Ha egy nõ álmában kígyóval hál, férje kemény lesz vele és megbetegszik. Talmud. Kígyót lát: jövedelem. Ha a kígyó meg is marja: nagy jövedelem. Ha agyonüti: elveszti jövedelmét. Astrampsychos. Ellenségek okozta kár. Cayce. 1. A bölcsesség. 2. A kísértés. Indiai hagyomány. A mozgó kígyó a kundalinit, a bennünk lakozó energia ébredését szimbolizálja.

Gyermek

Lehetõség, ígéret, amely az Ön lelkében lakozik. Képesség az önálló alkotásra, de a lázadásra is. A Gyermek hatalmas sziklákat mozdíthat meg, ha a Felnõtt realizmusával szövetkezik. Artemidoros. Kisfiú: valami jó következik. Kislány: valami veszteség. Daniel. Gyermekek játéka: boldogság. Nikephoros. Ha gyermeket hordasz, veszélyt jelez. Cayce. 1. Egyszerûség, õszinteség. 2. Felelõsség (iránta).

2009. jún. 26. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Halál

Valami meghalt, megsemmisült, valami új keletkezik. Nem a test halála ez. De az új csak lehetõség, ezért erõfeszítést kell tenni. A hõsök próbája, hogy szembe tudnak-e nézni a halállal. Ha igen, tovább haladhatnak, átváltozhatnak királyfivá, bankárrá, sólyommá. Aki a menekülést választja, a siránkozásnál több öröme nem lesz. Ha a halálról álmodtál, gondolj az életre. Az elpusztult helyén új keletkezhet, ha engedjük. Ibn Sirin. Meghalni, de temetetlen maradni: A hit elvesztése, a józanság csõdje. Stekel. Az életkedv gyakran a halálvágyban fejezõdik ki. Astrampsychos. Megszabadul az aggódástól. Cayce. 1. Egy új gondolat születése. 2. Megpróbáltatás. Jung. Ismerõs halála: Eltávolodás tõle, egy kapcsolat vége.

remélem tudtam segíteni :)

2009. jún. 26. 14:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon is sokat:)...köszönöm!
2009. jún. 27. 09:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is álmodtam hasonlót,sokan voltak és őriztek valamit. Csak engem nem bántottak,hanem meghajoltak előttem,és aranysárgák voltak mind!
2012. jún. 3. 00:04
 8/8 anonim válasza:

- Megérzés; sejtelmeid helyessége igazolódni fog.

^

2014. aug. 2. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!