Mit tegyek hogy igazán kihasználhassam az életemet és elvezhessem, ha a szüleim nem engedik?
Figyelt kérdés
Ők azt szeretnék ha mindig itthon lennék, semmilyen programban semmiben sem lennék benne. Kis séták, bulik, osztálykirándulások, stb. miatt is ugyanúgy haragszanak és veszekednek. Mit tehetnék? Beszélni már rengetegszer próbáltam beszélni velük, de nem változnak ebben. Egyszerűen szálljak szembe velük, vagy mit tehetnék? 16-L2012. máj. 7. 12:51
1/5 melvin válasza:
Hát ez szomorú dolog.Minél jobban tiltanak,te annál jobban fogsz harcolni.A harc meg harcot szül.Ismerős,én is ezen mentem keresztül.Egész fiatalságom a lázadásról szólt...Kérdezd meg tőlük,hogy miért nem engednek el?Nem bíznak benned?Elvesztették a bizalmukat? Visszaéltél a bizalmukkal?Vagy csak az ő életük túl elcseszett vagy stresszes? Szerintem beszélj velük komolyan,kiabálás harc nélkül és mond el nekik,hogy mennyire bánt ez téged,és hogy min szeretnél változtatni.Próbálj közben szeretetet sugározni feléjük..Vagy próbálkozhatsz agykontrollal is! Nagyon sokat segíthet hidd el!!
2/5 A kérdező kommentje:
ez a gondom, hogy már kismilliószor beszéltem velük, csendesen, alázatosan is de nem segit. Mindig ugyanaz kezdődik előlről és előlről.
2012. máj. 7. 13:22
3/5 anonim válasza:
Mondd el nekik, hogy a legrosszabb nevelési forma a tiltás. Minél jobban tiltanak valamit a gyerek(még ha már nem is vagy gyerek) annál inkább szeretné azt. Bízniuk kell abban, hogy megkaptad a megfelelő nevelést, felelősségteljes vagy és mérlegelni tudod, hogy mi is a jó neked.
Persze több, mint valószínű, hogy téged, mint gyereküket nem fognak komolyan venni ilyen témában. Összehozhatnád őket valamelyik barátnőd, osztálytársad szüleivel akik engedékenyebbek, hátha jó hatással lesz rájuk.
4/5 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem lehet velük beszélni. Csináljam amit akarok, aztán hátha megszokják, hogy van önálló életem is, vagy ez nagyon rossz taktika?
2012. máj. 7. 13:37
5/5 anonim válasza:
Előbb utóbb így is le fog nekik esni, viszont esélyes, hogy eltávolodtok egymástól. Volt sok ilyen ismerősöm akiket a szülők mindentől tiltottak és ebből az következett, hogy minden tiltás ellenére folytatták amit csináltak, de a szülőkkel szinte szóba sem álltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!