Szerinted jelentkeznem kellene a Mensára? Alol IQ teszt eredmény:

Hát gondolj bele, ha fel is vesznek, te leszel ott a leghülyébb, legostobább, akire mindig várni kell h megértsen vmit. Te leszel ott az értelmi fogyatékos, aki éppen átcsúszott a teszten.
Mindezekkel szinte ellentétben, amúgy ne vedd túl komolyan az eredményeket, amit az IQ tesztek mérnek. Meglehet, hogy mindenkinél intelligensebb vagy, csak a teszt összeállítóinak intelligenciabéli korlátaiból következően, a teszt torzít, mégpedig úgy, hogy annak kedvez, aki hasonlóan gondolkozik, mint ők. Einsteinnek csak 160-as IQ-t mértek, mégis senki azóta a közelébe nem ért annak a szellemi teljesítménynek, pedig a 160 az csak egy magas érték, nem emberfeletti. Sok ember él legalább akkorának mért IQ teszt eredménnyel, mégsem alkotnak újat, csak gyorsan és precízen másolnak.

Első vagyok, ha tudsz angolul, itt egy teszt, de ha nem tudsz, akkor is itt egy teszt:
Ezen is csinálsz egy print screen-t?
A meztelen kíváncsiság hajt csupasz módon, hogy te mennyit érsz el ezen.

Az teljesen attól függ, mik a terveid a mensás teszttel. Ha alapvetően szórakozásnak, kihívásnak fogod fel, akkor mindenképpen érdemes, mert jó szórakozás. Amúgy meg szabad kérdezni, h szerinted mik az erősségeid és a gyengéid? Jó vagy pl a minták felismerésében? Mert ez a teszt, mit te kitöltöttél a mensa honlapján, nem sokban hasonlít az igazi mensa tesztre, ahol csak és kizárólag mintafelismerés van, se számolás, se szövegértés, se általános műveltség. Sokan vannak, akik pl nagyon jól teljesítenek a hagyományos IQ teszteken, a progresszív mátrixoknál (mintafelismerés) viszont "csak" átlagosra jön ki az IQ-juk. Ez vica versa is igaz, különösen ha vkinek van vmilyen tanulási részképességzavara (pl diszlexia), na ott pl egészen döbbenetes eredmények tudnak kijönni.
Összességében szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni, akit érdekel ez a téma, senki nem harapja a fejét annak, aki nem üti meg a mensa mércéjét, és attól sem kell tartani, h átlag alatti IQ jön esetleg ki, mivel alacsony tartományban nem mér pontosan, így a legrosszabb esetben is 100-as IQ jöhet ki, ami mint tudjuk, teljesen átlagos.

én megcsináltam a mensas honlapon a tesztet, eredményre az jött ki, hogy 70 alatti:)
elmentem mensas tesztet írni, ott meg elértem a felső 2%ot, de egyelőre nem léptem be
lehet még meggondolom és megnézem miket csinálnak ott:)
A Mensa honlapon és úgy általában a neten lévő tesztek szövegesek és legtöbb esetben (azon felül, hogy el kell tudni olvasni) lexikális tudást, illetve általános műveltséget igényelnek, így ezek a tesztek nem megfelelőek a "csupasz" IQ meghatározására.
A komolyabb, nemzetközileg és szakmailag is elfogadott tesztekhez (mint például a hivatalos Mensa teszt, ami nem összekeverendő a holnapon lévővel) semmilyen megszerzendő tudás nem kell, csak a szimpla logikai, térérzékelési, stb. készségek, amiket jelentős mértékben nem befolyásol a tanulás, gyakorlás, így ténylegesen az emberben lévő agyi pontenciált méri képzettségtől, végzettségtől, műveltségtől függetlenül.
33/F
IQ: 155+
Előző vagyok.
4. válaszolónak:
Én mensa tag vagyok, 6 éve voltam teszten. A teszt eredménye nem egy konkrét szám, hanem egy intervallum. Mensa tag akkor lehetsz, ha 148-155 vagy 155 feletti eredményt érsz el.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!