Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerinted jelentkeznem kellene...

Szerinted jelentkeznem kellene a Mensára? Alol IQ teszt eredmény:

Figyelt kérdés
[link]

2012. ápr. 19. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
8%

Hát gondolj bele, ha fel is vesznek, te leszel ott a leghülyébb, legostobább, akire mindig várni kell h megértsen vmit. Te leszel ott az értelmi fogyatékos, aki éppen átcsúszott a teszten.

Mindezekkel szinte ellentétben, amúgy ne vedd túl komolyan az eredményeket, amit az IQ tesztek mérnek. Meglehet, hogy mindenkinél intelligensebb vagy, csak a teszt összeállítóinak intelligenciabéli korlátaiból következően, a teszt torzít, mégpedig úgy, hogy annak kedvez, aki hasonlóan gondolkozik, mint ők. Einsteinnek csak 160-as IQ-t mértek, mégis senki azóta a közelébe nem ért annak a szellemi teljesítménynek, pedig a 160 az csak egy magas érték, nem emberfeletti. Sok ember él legalább akkorának mért IQ teszt eredménnyel, mégsem alkotnak újat, csak gyorsan és precízen másolnak.

2012. ápr. 19. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, ha tudsz angolul, itt egy teszt, de ha nem tudsz, akkor is itt egy teszt:

[link]

Ezen is csinálsz egy print screen-t?

A meztelen kíváncsiság hajt csupasz módon, hogy te mennyit érsz el ezen.

2012. ápr. 19. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Az teljesen attól függ, mik a terveid a mensás teszttel. Ha alapvetően szórakozásnak, kihívásnak fogod fel, akkor mindenképpen érdemes, mert jó szórakozás. Amúgy meg szabad kérdezni, h szerinted mik az erősségeid és a gyengéid? Jó vagy pl a minták felismerésében? Mert ez a teszt, mit te kitöltöttél a mensa honlapján, nem sokban hasonlít az igazi mensa tesztre, ahol csak és kizárólag mintafelismerés van, se számolás, se szövegértés, se általános műveltség. Sokan vannak, akik pl nagyon jól teljesítenek a hagyományos IQ teszteken, a progresszív mátrixoknál (mintafelismerés) viszont "csak" átlagosra jön ki az IQ-juk. Ez vica versa is igaz, különösen ha vkinek van vmilyen tanulási részképességzavara (pl diszlexia), na ott pl egészen döbbenetes eredmények tudnak kijönni.

Összességében szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni, akit érdekel ez a téma, senki nem harapja a fejét annak, aki nem üti meg a mensa mércéjét, és attól sem kell tartani, h átlag alatti IQ jön esetleg ki, mivel alacsony tartományban nem mér pontosan, így a legrosszabb esetben is 100-as IQ jöhet ki, ami mint tudjuk, teljesen átlagos.

2012. jún. 4. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még az első válaszolónak mondanám, h ez fölösleges aggodalom, h 130-al ő lenne a leghülyébb. Eleve a magyar mensa max 135ig mér, a tagok többsége pedig 130 körüli IQ-val rendelkezik. Arról nem is beszélve, h a magas IQ nem azt jelenti, h mindenki mindenhez ért. Ki ebben, ki abban jobb/gyorsabb/leleményesebb.
2012. jún. 4. 19:20
 5/8 anonim válasza:
47%

én megcsináltam a mensas honlapon a tesztet, eredményre az jött ki, hogy 70 alatti:)

elmentem mensas tesztet írni, ott meg elértem a felső 2%ot, de egyelőre nem léptem be

lehet még meggondolom és megnézem miket csinálnak ott:)

2012. júl. 8. 17:26
 6/8 anonim válasza:

A Mensa honlapon és úgy általában a neten lévő tesztek szövegesek és legtöbb esetben (azon felül, hogy el kell tudni olvasni) lexikális tudást, illetve általános műveltséget igényelnek, így ezek a tesztek nem megfelelőek a "csupasz" IQ meghatározására.

A komolyabb, nemzetközileg és szakmailag is elfogadott tesztekhez (mint például a hivatalos Mensa teszt, ami nem összekeverendő a holnapon lévővel) semmilyen megszerzendő tudás nem kell, csak a szimpla logikai, térérzékelési, stb. készségek, amiket jelentős mértékben nem befolyásol a tanulás, gyakorlás, így ténylegesen az emberben lévő agyi pontenciált méri képzettségtől, végzettségtől, műveltségtől függetlenül.

33/F

IQ: 155+

2012. szept. 26. 15:31
 7/8 anonim válasza:

Előző vagyok.

4. válaszolónak:

Én mensa tag vagyok, 6 éve voltam teszten. A teszt eredménye nem egy konkrét szám, hanem egy intervallum. Mensa tag akkor lehetsz, ha 148-155 vagy 155 feletti eredményt érsz el.

2012. szept. 26. 15:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ma már más szórású a teszt, így 130-135-től vagy felvéve.
2012. szept. 26. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!