Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért jut eszembe sok-sok...

Miért jut eszembe sok-sok dologról a cikiség, a kellemetlenség, mintha finnyáskodnék?

Figyelt kérdés
Kritizálok magamban, és égőnek találok sok mindent.
2012. márc. 10. 23:36
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Max 16 vagy mi?
2012. márc. 10. 23:40
 2/7 A kérdező kommentje:
nem, több...huszon...
2012. márc. 11. 00:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor meg viszont éretlen vagy... Vagy nemtom, mire gondolsz pl hogy cikiség? Miken finnyáskodsz?
2012. márc. 11. 00:26
 4/7 A kérdező kommentje:
sok dologról jut eszembe bármiről el tudom képzelni a cikiséget, bármire tok ugy gondolni
2012. márc. 11. 01:04
 5/7 anonim ***** válasza:
De mondj már konkrét példát...
2012. márc. 11. 01:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Kamaszkorban ez érthető. Akkor az ember igyekszik magát pozicionálni, választ magának stílust, ízlést, értékrendet, kiválasztja magának a példaképeket és a csoportokat, amikhez tartozni akar, és ezeken kívül minden "gáz" és "ciki", a más vélemények és ízlések pedig alacsonyabbrendűek, az azokat képviselő emberek "birkák", bezzeg maga a kamasz "eredeti gondolkodású"-nak érzi magát és helyesnek érzi az értékrendjét.

Így építi fel a kamasz az énjét, és eléggé hevesen védelmezi, mert még elég törékeny. Aztán ahogy érettebbé válik az ember, finomít a gondolkodásmódján.

Ha a 20-as éveidben is ilyen merev vagy, akkor a magabiztosságod hiányozhat, azért utasítasz el hevesen mindent, ami nem felel meg a te gondolkodásodnak és ízlésednek, mert attól félsz, hogy ha nem húznál világos határokat, feloldódnál, elvesztenéd magad, "lesüllyednél" mások szintjére. Bizonytalan vagy kisebb sérelmeket elszenvedő fiataloknál ez gyakori. És úgy lehet ezen továbblépni, ha fejlődik az önbizalmad, amiben pedig a sikerek elérése segít, az, ha cselekszel, eredményeid vannak, aktív emberként látod magad, nemcsak álmodozol vagy sodródsz az eseményekkel.

2012. márc. 11. 01:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy "ÉGŐ", aztán az, hogy "CIKI" ezek a szavak rejtetten is magukban viselik azt, hogy az illető alárendeli magát a közösség elvárásainak, meg akar felelni.

Érthetetlen, mert alacsony önértékelősről és önbizalomhiányról tanúskodik.

És ezeket nem azért írtam le, hogy bántsalak, hanem pont, hogy segíteni akarok.

Ne esdekelj ennyire az elismerésért, a megfelelésért, hanem acélozd annyira fel az egódat, hogy aki ilyen érzetet kelt benned, hogy te "cikinek" vagy "égőnek" kellene, hogy érezd magad, a dolgaid, az húzzon el a náthás p.cs.ba.

Példa: általánosban nálunk ciki volt nem dohányozni. Engem is kóstolgatott egy ilyen trendi majom, hogy nem vagyok a haverja, ha nem gyújtok rá. Hát úgy leordítottam a fejét, hogy "te nem vagy az én barátságomra méltó, ha zsarolni akarsz" és nem is álltam vele szóba többet. Később ő bánta meg a hülyeségét. Ennyi. Ezt az elvet alkalmazd!

2012. márc. 11. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!