Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak a vásárlás...

Mit csináljak a vásárlás mániámmal? Mindig elköltöm a pénzemet:ruhákra, kozmetikumokra. Stb.

Figyelt kérdés
Régen ez nem volt rám jellemző. Egyáltalán nem. 1 éve tart.. Most döbbentem rá hogy ez nagyon durva már. 20 nadrágom van, annyi polóm van össze sem tudom számolni..sorolhatnám. Nagyon elkeseredtem. Családom sem tolerálja már.. Köszönöm a válaszokat! 20L
2012. febr. 24. 12:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán állj össze egy pasival.

Mert valami már nagyon hiányzik belőled amit nem pótol a pénz és a ruhák..

2012. febr. 24. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem te keresed meg a rávalót? Addig ne vegyél új nadrágot, amíg egy egy régit el nem adsz, legalább a beszerzési ár 75%-áért.

(Sajnos, egyébként majd a munkanélküliség megoldja ezt a rettenetes problémádat, amikor majd kenyérre sem lesz pénzetek.)

2012. febr. 24. 13:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Add ide a pénzedet, én beosztom neked. :) Csak 10%-ot kérek belőle.

Ez valami pszichés problémából fakad, amin nem csodálkozom, ezt sugallja a média, fogyasztói társadalomban élünk, te pedig engedelmeskedsz. Meg kellene tanulnod nemet mondani.

Szóval vagy pszichológus, vagy bízd rá valakire a pénzedet, akiben megbízol.

2012. febr. 24. 13:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Én dolgozom meg a pénzemért.(külföldön). Csak a családomnak nem tetszik hogy a fizetésemet nem teszem el.. csak ezt elfelejtettem leírni.
2012. febr. 24. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Sajnos közeledik az az idő, mikor az embernek választania kell hogy kajára, megélhetésre költi el a pénzt vagy ruhákra:(

Én nem is olyan régen még rendszeresen mentem túrkálni, de egy ideje már nincs rá keret:(

Amit leírtál szeretethiányra is utalhat. Próbálj pozitív kapcsolatokat kialakítani a családoddal és a környezeteddel szemben, velük többet törődni és akkor remélhetőleg nem gondolkodsz egy 21. nadrágon:)

2012. febr. 24. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Sose legyen nálad sok pénz, és keress valami hobbit, pl. iratkozz be az uszodába, edzőterembe, önvédelmi tanfolyamra, küzdősportra, ha kutyád van, foglalkozz vele többet, tanítsd, neveld. Próbálj meg saját készítésű ékszert csinálni, vagy bármit, a meska.hu adhat ihletet. Ezek mind örömmel töltenek el, sikerélményt adnak, ami most csak egy új ruha vásárlásával tölt el.
2012. febr. 24. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:

foglald el magad valami értelmessel. sport, új nyelv tanulása, bármilyen tanfolyam. ebből profitálsz. az új ruhákból, sminkcuccokból nem igazán.

én anno mikor elkezdtem dolgozni kiszámoltam, h mennyi elég egy hónapra.

bementem a bankba, csináltam egy megtakarítási számlát, amire fizu másnapján vonták le az úgymond felesleges összeget. így most tudok venni magamnak egy autót.

ruhát is szeretek vásárolni, ez úgy néz ki, hogy minden hónapban elmegyek turkálóba, és szigorúan max 10 ezret költök.

2012. febr. 24. 13:16
 8/10 anonim válasza:

nekem is volt ilyen problémám, igaz, nem túl súlyos. Nagy akaraterő kellett sokszor. Ha megláttam egy szép táskát pl. elkezdtem gondolkodni. Van ilyesmi táskám? Mire használnám? Ha nem tudtam sok érvet felsorakoztatni, hogy hasznomra válna a termék, akkor otthagytam! Kellett lelkierő, hogy kisétáljak a boltból. De sikerült! Egyre kevesebbszer veszek már fölösleges hülyeséget, sőt szinte alig. Ésszerűen át kell gondolni ott a boltban! Hajrá, meg tudod csinálni!

20L

2012. febr. 24. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:
egyszerűen nem kell megvenni ... nem hiszem hogy annyira nagy feladat
2012. febr. 24. 14:36
 10/10 -pandy- ***** válasza:
Add nekem azt a pénzt amit elköltenél! :-D
2012. márc. 7. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!