Mi lehet az oka annak, hogy nem tudom kezelni a konfliktushelyzeteket és hogyan tudom fejleszteni?
Szerintem a konfliktuskezelést elsősorban az ember a családjától tanulja, és később a saját tapasztalataival bővíti. Biztosan tanulható. Nekem úgy tűnik, hogy számodra fontos az, mások mit gondolnak rólad. Miért? Az az ember aki fontos neked, nem fogja a szavaid kiforgatni vagy leugatni téged. Idegen szava miért fontos? Mindenki szereti ha az van, amit ő akar. Ha gyengének mutatod magad, imádni fognak mások rajtad gyakorolni. De ha lesza**od őket, akkor már nekik is nehezebb lesz. Gondold végig hogy a legutolsó ilyen szituban mi volt az amit szerinted kellett volna csinálnod. És vajon mi történt volna akkor? Valóban van értelme bizonygatni hogy te milyen nem vagy? Aki ismer, biztosan tudja. A véleményedet úgy is meg tudod mondani, hogy az ne legyen sértő, és mégis kimondtad. Pl. Szerintem nincs igazad. Ebben mi a sértő?
Szerintem ne szorongj olyan miatt, ami meg sem történt és lehet hogy sohasem fog. Gondold végig, mi történhet legrosszabb esetben? Mi az amitől félsz pontosan? Egy szó, mondat? Vagy az érzések?
A neten csomó konfliktuskezelési módszer van. Ne a női magazinokra hagyatkozz, hanem hozzáértő emberek tanulmányaira. Először nézd meg magad, mi az elsődleges módszer amihez te fordulsz egy szituban. Légy tisztában magaddal, te hogyan reagálsz dolgokra és rájössz más is jár hasonló cipőben. Szerintem a kulcs az önismeret.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!