Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez normális? Ha undorodom a...

Ez normális? Ha undorodom a köver csaladtagoktol főleg ha zabalni latom őket meg wellnesben saunaban nem ülnek a helyükre es elveszik a kedvem ha meg jo kinezetüt látok saunaban az feldob. miert van ez?

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 15:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
"lehet rajuk férne megmondani hogy menjenek munkatáborba wellness helyett" - Lehet :D Ismerek néhány nagyon szétfolyt embert én is, de istenem, annyira látszik rajtuk a bűntudat a szakadatlan zabálás miatt. De csak áltatják magukat meg a környezetüket is ahelyett, hogy erőt vennének magukon. Azokat, akik akaraterő híján lettek kövérek, valahogy nem tudom sajnálni. Az teljesen normális, hogy egy egészséges ember látványa szívderítőbb számodra. Én ugyan nem undorodok a kövérektől, de egy szaunában sem ülnék velük szívesen.
2012. jan. 15. 20:29
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

Tudod kisszivem, ez több faktoros.

Egyrészről sokaknál van egy genetikai hajlam (ha belegondolsz, ők azok, akik életképesek, bármennyire furán hangzik. Nem mindig volt ilyen jólét az emberiség történelmében , sőt általában nem volt... az ilyen típusú emberek szervezete sok éhezés között azt a minimális kaját úgy tudja feldolgozni, hogy a legkevesebb vesszen kárba, beépíti a szervezetébe... ezért ezek az emberek túléltek. Nem véletlen, hogy a történelem során sosem a sovány emberek voltak a gazdagok, és szépnek tartottak. CSak a mostani fogyasztói társadalom - ami épp most döglődik - van ilyen hatással az ilyen szervezetekre: évszázadok genetikáját nem lehet kitörölni!).

Másrészt az ember, ahogy korosodik, változik. Igen, a hormonrendszere is változik. 30-35 évesen, hacsak nem sportolsz és diétázol napi szinten, el fognak kezdeni feljönni a kilók rád is. Pláne, ha nő vagy, és szülsz is! Megpróbálhatod leadni, sokaknak sikerül, páran vannak olyan szerencsések, hogy a genetikájuk, anyagcseréjük, hormonális rendszerük nem az ősi szabályokat követi, hanem máshogy működik (nem raktároznak).

Idős korodban jó eséllyel leszel te is olyan hájas, mint akiktől kiráz a hideg.

Az meg, hogy a kor látszik az embereken - ismét egy új, idióta média és a szépségipar által sulykolt xarság, hogy amint megöregszel értéktelen és undorító leszel. Ismét a fogyasztói társadalom agymenése, hiszen ha nem így éreznél, nem vennéd meg azt a sok szemetet, amit a fiatalság megtartásáért rád akarnak sózni.

Ami a gombát és betegségeket illeti: örülj, ha CSAK ennyi problémád lesz öreg korodban! Idősen az ember szervezete már nem képes úgy leküzdeni az egyszerű dolgokat, mint fiatalon. Akkor már nem olyan könnyű egy influenzával, sem egy lábgombával elbánni. Nem biztos, hogy ápolatlanság, amit látsz. A legtöbben igyekeznek tenni ellene, csak nem könnyű. Az már más kérdés, hogy én nem mennék ilyen körömmel fürdőbe. De nem azért, mert szégyellem a bajomat, hanem mert nem akarnék semmit összeszedni, vagy másoknak átadni.

Az a szörnyű, hogy pár év még eltelik, és magadtól is undorodni fogsz, ha így folytatod.

Én azt javaslom, hogy fordulj pszichológushoz. Nem normális, amit érzel.

2012. jan. 16. 18:23
 13/17 A kérdező kommentje:
Utolso te egy elhizott valaki lehetsz.egyaltalan nem ugy van ahogy mondod csak tenni kell érte.nézd meg rubint rékát 3gyerek utan.én49 kiló vagyok igy az elhizas nem fenyeget.ha20 kgot hiznek meg akkor se lennek kövér.
2012. jan. 16. 20:11
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Vígasztald magad ezzel :) a remény hal meg utoljára. Amúgy értek a kérdéshez (eü-i képzettés, meg biológusi), ezért gondoltam, hogy tanácsot adok.

A tudatlanság pont olyan arroganciát képes kiváltani az emberekből (pláne manapság, amikor a legostobább ember hiszi azt, hogy ő a góré és a mindenttudó), mint amit te most produkálsz :)

Nem mondtam, hogy nem lehet tenni ellene. Azt mondtam, hogy ezek biológiai, természetes folyamatok, ami ellen NEHÉZ tenni (nem lehetetlen). Mintahogy agysebésszé válni sem lehetetlen, csak neked (és a társadalom 99,9999999%-ának nem fog menni) :)

Még mindig a pszichológust javaslom.

2012. jan. 17. 07:49
 15/17 A kérdező kommentje:

Sportolok tehénkém.tehat nem fogok elhizni neked is sportolni kéne nagyokos elhizott biologus hahahaha

Rubint réka se lesz sose tehén én se. Mert mi teszünk érte.

2012. jan. 17. 11:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Itt a kérdezőnek adok igazat. Persze, minden egyes folyamatért, ami az emberben zajlik, a biológiát lehet "hibáztatni", ebben semmi különös nincs. Amit megeszel, azt átalakítod és pakolod magadra. De az, hogy hajlandó vagy-e változtatni, már inkább gondolkodásmód és elhatározás kérdése. A kezünkben van a döntés, nem fűszálak vagyunk, ami arra hajlik, amerre éppen a szél fújja :D
2012. jan. 17. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:
42%

Az intelligenciádat mutatj, hogy leteheneztél :) pedig sehol nem írtam, hogy miként festek, vagy mennyi a súlyom. Nem csak az állhat ki egy adott dolog mellett, aki közvetlenül érintve van benne, hanem akinek van empátiája és talán még ért is hozzá.

Semmi gond, utolsó és kérdező, nem kívánok a továbbiakban vitatkozni :) majd gondoljatok erre a beszélgetésre, ha idősek lesztek (55 felett például), és akkor számot adhattok magatoknak, hogy mennyire sikerült önmagatoknak megfelelni.

Tudod, kérdező... a súlynál, kinézetnél van hogy fontosabb az ember lelke és értelmi színvonala. Pl. egy párkapcsolatban. A súly kapcsán lehet változtatni, de az ember a stílusát, lelkületét sokkal nehezebben alakítja.

2012. jan. 17. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!