Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Aki nyálcsöpögős, szánalmas...

Aki nyálcsöpögős, szánalmas drámaregényt akar olvasni, ide jöjjön. Bízhatok e bárkiben is?

Figyelt kérdés

Az egész életem a kihasználtságon alapul. Egészen kis korom óta "megtanultam" hogyan kell függeni, de azt hogy hogyan ne hagyjam magam befolyásolni, most se tudom; lassan 18 leszek (bár nem érzem magam egyáltalán annyinak). Gyakran azon kapom magam, nem bírok különbséget tenni barát és ellenség között; vagy azt, akit előbb még úgy szerettem, most utálom és fájdalmat akarok neki okozni. "Szóval" magamban sem bízom. Egyáltalán. Elmenekülnék, de nem tudok hova, mert belül is, és a külvilág is félelmetes. Nem értem az embereket, mintha külön lények volnának.. Félek a szeretet hiányától, de attól is hogy kihasználnak. Senkinek sem hiszem el hogy szeret. Túl sok bennem az agresszió és a félelem, de így folyton megbántok másokat, a vége pedig úgy is mindig ugyanaz lesz: volt, nincs. Pedig csak arra vágyom, hogy szeressenek, de néha azon kapom magam, hogy már ki akarom erőszakolni mások szeretetét, törődését, de ez így persze hogy nem megy..

Interneten megismerkedtem valakivel, és hamar megimádtuk egymást. Teljesen átadtam magam az érzésnek, a tudatnak, hogy ő egy angyal.. Annyira természetfölöttinek érzem, mindig olyan volt aki mellet eltörpülök, félelmetes, és csodálatos egyszerre - mint vlm. lelki társ, aki mindig ott van melletted, és vigyáz rád. Vigyázott is rám. Szeretett. Eszményített. Ő volt az egyetlen aki végre nem csak a lelkem felületeit, mint unalom űző szert használta, hanem tényleg engem, az igazi valómat akarta megismerni, a múltamat, hogy miért vagyok ilyen, azt amit mindig is titkolok.. Nem kellett sokat mondanom, ahhoz hogy - bár élőben még nem is találkoztunk! - belém lásson. Kifinomult érzéke van ehhez, ami megrettentett, de egyre jobban imádtam. Elhitette velem (akaratlanul) hogy bízhatok benne. Hogy ha sötét van, de ő fogja a kezem, nem kell félnem.. Viszont nagyon érzékeny, és előre rettegtem attól hogy megbántom. Persze, elkerülhetetlen volt. Érdekes hogy pont neki akartam jót, és ezzel bántottam meg végül.. Abban a pillanatban elfordult tőlem. Elhitette vlem hogy soha nem fog bántani.. és hogy mindig megbocsájt.. Most jelentéktelen vagyok. Egy pillanat alatt lettem azzá. (szó szerint!) Pedig ő tudja a legjobban mitől félek leginkább.. Azzal a lendülettel ahogy elfordult, barátnője lett, de ez még nem is zavar, mert nem akarom hogy magányos legyen; de felmerül bennem a kérdés: csak azért voltam olyan jó és szép, mert ő meg magányos volt, és kellett neki valaki; bárki? Most úgy tesz mintha ez természetes volna. Hogy túlérzékeny, meg egyébként is borderline - és vállat von. Elhitette velem, hogy én voltam a "múzsa", aki végre teljes képében meglátta őt, az igazi valóját, és megértette. Nem tudom miért kell mindig az áldozat szerepébe bújnom. Ő az egyetlen akit nem akarok zsarolni, annál jobban tisztelem, és az őszinteséget várom el tőle - nem azt hogy hazudja azt hogy szeret. Rühellem magam. Nagyon fáj, hogy minden porcikám apró kis félelmét ismerte, és most mégis bebizonyítja nekem azt hogy végülis van okom félni. Iszonyatos érzés, hogy most már ilyen hüvös, de azért az emlékek mégis csak ott maradtak benne, és most úgy érzem biztos lenéz, vagy kifogja használni a rólam alkotott ismeretét. Úgy érzem csak akkor nyugodhatnék meg, ha megölném.. Mert azzal ha meghalna, elveszne - elveszne velem együtt, mert most benne vagyok. Egészen benne, de már nem akarom. Vagyis nem tudom mit akarok. Visszakapni a törődését. Imádom. Nem bírom elereszteni. Szánalmas vagyok?

Soha nem akarok bízni senkiben. Egy csöppet sem.

2009. máj. 25. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meny el egy dokihoz lelki bajod van, meg tudnak gyogyitani. De komolyan!

Sok sikert!

2009. máj. 25. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Akár az én történetemet olvastam volna 1 évvel ezelőtt.

Amúgy nem lehet, hogy te is borderline-os vagy? Mert egy kicsit nekem olyan.. bár annyira konkrétan nem ismerem a tüneteket.

Sok mindenben hasonlítunk.. Szerintem nem vagy szánalmas, mindössze meg kell tanulnod nem önzőn szeretni és nem függni másoktól.

2009. máj. 25. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

nem vagy szánalmas!

az a baj hogy egyre mélyebbre süllyedtél. elöször sok volt a negatív gondolat és utána egyre több és több és több és a végén pedig minden gondolatod ilyen... próbálj meg pozitívan gondolkodni. Ha hiszel az ilyesmiben ajánlom A titok c.könyvet. De ha nem akarod a léyneg a pozitív gondolkodás,hidd el sokkal jobb lesz így.Sok sikert!

2009. máj. 26. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez éppen olyan, mintha én írtam volna. Csak én már 18 vagyok és az én Internetes Barátom még nem szedett össze semmiféle csajt magának... De én összeomlanék, ha így lenne. A gondolatától is össze tudok omlani... Tudom,hogy nem vagyok neki elég jó... Bár ő azt mondja, igen. És amúgy szerintem igenis szánalmasak vagyunk (mármint te is meg én is...) Én meg egyszer szeretnék bízni valakiben... :S Már arra se emlékszem, milyen az. Nem is tudom, bíztam-e már valaha is valakiben. Amúgy szerintem is borderline vagy :S Meg lehet, h én is.
2009. júl. 18. 20:33
 5/7 anonim válasza:
hpsz...ott komyol lelki probléma van...mély hasogató érzelmek...fájdalom..és nagyon erősen jelen vannak benned...ez így veszélyes rád is meg a környezetedre..sűrgősen keress szak embert..nem vagy szánalmas...csak te segítségre szoruslz és eben nicsn mit szégyelni mert senki sem tökéletes..neked ez a hibád..de ezen tudnak segíteni..ha hagyod.
2009. aug. 31. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:
te is ő is borderline. ezért értettétek meg olyan jól egymást. hűűha ezek a kifejezések aztán nagyon ütnek..
2010. jan. 11. 11:41
 7/7 anonim ***** válasza:
"Az egész életem a kihasználtságon alapul."Akit ismerek és borderline-nak ámítja magát,ő is pont ezt mondja magáról,h őt mindenki csak kihasználja...de egyébként számára mindenki sz*r ember,aki nem teljesíti a kéréseit.Ja és persze már szinte senki nem dől be neki.Egyedül egy lépést sem tenne meg.....a borderlineság egy lusta betegség,szó szerint.Pedig a rosszkedv és a lelki betegség nem lehe mentség a tehetetlenségre...a Tehetetlenségre a hülyeség és a csőlátás a mentség.
2010. júl. 31. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!