Egyre többet számítógépezek! Mit tehetnék?
Kb. egy évig gyűjtöttem egy saját szg.-re, végül meg is vettem. Behoztam a szobámba. Kaptam egy új játékot, és egyszerűen haza jövök, és leülök játszani...
Eddig jó tanuló voltam, de most meg egyre romlik az átlagom, és nehezen is ülök le tanulni... Ez így nagyon nem lesz jó, mert nagy élet céljaim vannak, szóval, ha bárki tud valami ötletet: Mondja légyszíves!
16/f
Én elmentem informatikusnak :)
Engem is hátráltat a tanulásban, most is tanulnom kellene. Próbálom megerőltetni magam...
Velem ugyanez volt a helyzet,egy megoldás van,abbba kell hagynod a gépezést,legalábbis a játékot,mert amíg nem hagyod abba,vele fogsz álmodni,tanulás közben rá fogsz gondolni.stb
Én abbahagytam,az első 1-2 hét nagyon nehéz volt,de utána már nem hiányzott,és nyugodtan tudtam tanulni,mert nefeledd amíg játszasz,nem tudsz kellő képpen koncentrálni az adott tantárgyra,mert egyfolytában rá gogsz gondolni
Hazamész és rögtön tanulással kezdd, addig be se kapcsold a gépet. Aztán majd ha kész vagy jöhet a megérdemelt játék.
Ha rögtön játszani kezdesz azt nehéz abbahagyni. Tudom én, itt szoktam ülni hajnal 4ig is néha :o)
na igen... ez a másik. Tanulással szeretném kezdeni, mihelyt hazaérek, de egyszerűen: nem megy. Kb. 1 és negyedórát utazom haza a suliból, ez idő alatt olvasgatok. Mikor hazaérek első dolgom, h bekapok valamit, aztán bemagyarázom magamnak, hogy most fáradt vagyok a suli után, kicsit "pihenek" (=játszom), és utána ilyen 6-7-kor veszem észre, h gond van. És akkor tanulok 10ig...
Tehát csináljam azt, hogy eltiltom magamat a játszástól? 1,2,3 hét? hány hétre? És akkor se játszak, amikor tényleg lenne rá időm?
(Egyébként Köszi szépen a válaszokat!!)
Mint annyi minden, ez is fejben dől el. Határozd el magadban, hogy suli után nincs játék.Ha úgy érzed, hogy kibírod,akkor csak 7végeként kapcsold be.Szerintem szépen le fogsz erről szokni. Ha már nem a játékon jár folyton az agyad, akkor a tanulás után jó kis kikapcsolódás lesz majd.
Erős elhatározás és akarat kérdése az egész, szerintem menni fog!
Na, én engem nem fog megállítani egy szenvedély, szóval a következőt találtam ki.
Következő 4 hétből csak 2 heten leszek otthon, szóval most egy hónapra eltiltom magam. És, hogy biztos legyek a dolgomban, egy programot felteszek, amivel kódot lehet rakni a programra, hogy amikor indul kérjen egy kódot a folytatáshoz (ha kapásból tudtok egy ilyen programot, jó, ha megírjátok:)); és itt jön a lényeg: ezt a kódot apukám fogja beírni (utálja, ha játszom...), és csak ő fogja tudni. És mivel én neki szeretnék megfelelni, ezért nem is fogom kérni tőle a kódot. Szerintem ez így egy tuti biztos...lehet, kemény lesz, de aki szép jövőt akar, annak ehhez meg kell dolgozni, pláne, hogy jobb dolgokkal is lehet tölteni az időt 'hisz mindjárt itt a nyár... :)
Köszi szépen nektek is a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!