Milyen jogon tettük / tették kötelező elvárássá, hogy egy nő borotválja a hónalját?
Neten olvastam a következőt:
"Ismerek egy írót, aki rendszeresen megkéri fiatal feleségét, hogy hagyja már vgére rendesen kinőni a hónaljszőrét, mert őt az izgatja, a világképéhez hozzátartozik a szőrös női hónalj, de sajnos fiatal feleségét beterelték a kötelező hónaljborotválkozás országúti sávjába...
Igen, már a férje kívánsága se számít, annyira erős a világ nyomasztása rajta.."
Azért ebben van valami, nem?
Nekem mindegy, ki mit csinál, de miért lett ennyire átmosva az emberek agya? Miért nem tehet azt ember a hónaljszőrével azt, amit akar, anélkül, hogy undorral néznének rá?
20 éve teljesen megszokott volt a hónaljszőr a nőkön, senkit sem zavart. Azóta lett ez divat, majd elvárás. Azt szokták mondani, hogy azért, mert "már a XXI. században élünk, meg gusztustalan, meg igénytelen", de ez nem valami meggyőző. Azért, mert valaki így gondolja, más miért nem gondolhatja másképp? Meg ez mégis hogyan függ össze az évszámmal? Azért, mert 2011 van, kötelező azt tenni, amit más? Igénytelen az az, aki nem fürdik, büdös, fénylik a zsírtól a haja, nem mossa ki a ruháit, nem mos fogat, ilyenek. Egy szőrös hónaljat tökéletesen tisztán lehet tartani. Szerintem nagyon hülye világot élünk. A plakátok meg a magazinok azt hirdetik, hogy "légy önmagad, valósítsd meg a vágyaid", de közben ezerféle dolog van, amiknél ha nem állsz be a sorba, kiutálnak, ráadásul ahogy ennél a példánál is látszik, mindennemű logika nélkül.
Amúgy férfi vagyok, nekem a bajom az, hogy készen betesznek egy gondolatot az agyakba, hogy ez pedig így van, és nem hagyják, hogy mindenki maga döntsön. Hogy de a szőrös hónalj undorító? Azért tartod annak, mert ez folyik mindenhonnan. Lehet hogy amúgy nem gondolnád így.
Komoly a kérdés, ezért ne itt pattogjon, akinek nem jön be, hogy ezen gondolkodom.
Hát én sem hagynám magamon megnőni a szőrt a párom kérésére sem.Nem azért mert ez az elvárás, hanem mert engem zavar.
Amint elkezdtem szőrösödni, már szabadultam is meg tőle, pedig nem láttam rá nagyon példát hogy ezt kell tennem, de rosszul voltam és vagyok ha szőrösödök.
Amúgy meg azt mondod 20 éve nem zavart senkit.., dehogy nem különben nem kezdtünk volna el borotválkozni.
De van akit meg az zavar ha csupasz, és az akármien nagy is az "elvárás" nem fog szőrteleníteni, mert úgy érzi jól magát.
Most ez a divat. Ennyi. Nagyanyám nem szőrteleníti magát, mert nem érdekli a divat. Anyám a lábát igen, mert az látszik, de a hónalját már nem. Ez hiúság és kényelem kérdése, én szeretek jól is kinézni, meg izzadós is vagyok, hamar bebüdösödök ha szőrös vagyok, úgyhogy borotválom magam.
Már a férfiak is borotválják a mellkasukat, hónaljukat, de már olyat is láttam, hogy szedik a szemöldöküket :-S Lehet ennek is olyan nagy divatja jön, hogy undi lesz a dús, nem ívelt szemöldök.
Amúgy biztos sokan vannak, akik nem úgy gondolkoznak, mint a többség, és hónaljt, lábszőrt növesztenek. Semmi gond nincs ezzel, fel kell vállalni, és megtalálni a megfelelő partnert, akinek így is kívánatos, szexi az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!