Mit tennétek ha megnyernétek az e-heti 5ös lottó főnyereményét, ami adómentesen 1 milliárd forint?
1. Kifizetném az összes hitelünket.
2. Megvenném azokat a dolgokat, amire a férjem és a lányunk már régóta vágynak, de jelenleg sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
3. Végre befejezhetnénk a házunk felújítását.
4. A maradék pénzt 3 részre osztanám:
-> Azoknak a családtagoknak és barátoknak adnék legalább 20milliót, akik a bajban is mellettünk álltak és segítettek.
-> Befeketném, hogy az unokáknak is maradjon valami.
-> Gyermekkórházaknak vásárolnék belőle orvosi eszközöket. Nincs annál szörnyűbb, mikor egy gyerek szenved.
vennék egy nagyon jó lakást Budapesten, egy házat Madridban és egy nyaralót valami szép tengerparton, mindet berendezném, úgy ahogy elképzelek egy tökéletes lakást, elmennék egy világ körüli útra, megvennék mindent, ami tetszik... élvezném az életemet és nem dolgoznék soha, mert nem lenne rá szükségem :P lehet, hogy bunkó vagy önző vagyok, de én nem adnék belőle másnak, hanem megtartanám az egészet magamnak...
kár,hogy nem is lottózom :D
Ezaz, de sajnos senki sem nyerte meg azt a marhanagy pénzt! szerintem megbundázzák valahogy a sorsolást, de jövőhéten mégtöbbet nyerhetek XD
Én ha megnyerném, először is visszamondanám a melót, amit kinkeservesen megszereztem, aztán az egyharmadát odaadnám apámnak, hogy ossza el a rokonság és a család között! 100 misit szétosztanák barátaim között! Maradékból vennék házat, kocsit, leraknám a jogsit, elmennék 1 hónapra néhány haverral Jamaicába XD Ott mindennap füveznék a rasztákkal XD A maradékból meg elmennék egyetemre és a többit be a bankba és a kamatból még mindig elég szépen eléldegélnék :D
A nagy vagyon szerintem nem elsősorban a - mai modern szóval élve - fogyasztásról, azaz vásárlásról kellene, hogy szóljon, hanem a leglényegesebb tulajdonsága az a biztonságérzet és kiszolgáltatottságmentesség, amit biztosít.
Amit vennék:
Egy önellátó gazdálkodásra alkalmas birtokot, egy romantikus vidéki kúriával. Ezen a birtokon megvalósítanám azt, hogy az energiát (fűtés, világítás, vízellátás) illetve az ennivalónkat (biogazdálkodás) teljesen önellátó módon állítsa elő a birtok. Ma már léteznek passzívházak, vízszűrők, szélkerekes aggregátorok és napelemek, napkollektorok. Ezeket elvi megfontolásból venném meg, mivel nem szeretek egyetlen profithajhász monopólium sárgacsekkes rabszolgája lenni. Az önellátó gazdálkodásnak is két előnye van: a függetlenség és a minőség. Sajnos a multiáruházak nem adnak minőséget, a csak bioételek árával szemben viszont labdába rúgna egy kis gazdaság. Persze itt lehetne nnyi alkalmazott, akik ezt működtetik.
Amit tennék:
Befektetések, cégalapítások. A hasznukból támogatnék iskolákat és olyan intézményeket (akár alapítanék is) amelyek végre rendet tehetnének a fejekben és egy kis igazi magyar-öntudatot adnának a felnövekvő generációnak. Közcélokat is támogatnék a cégeim hasznából (nem a tőkéből), de olyanokat és úgy, ahogy azt én jónak ítélem.
Amit nem tennék:
Adózás. Dörzsölt jogászaimmal úgy intéznék mindent, hogy inbecilis debil hülyékre ne kelljen bíznom egy forintomat sem. (Mivel mecénás lennék sok más területen, így teljes lelkiismerettel tenném) Továbbá nem oszogatnám el a pénzemet, sem egy részét, sem az egészet. Mármint itt a tőkére gondolok.
Na ébresztő!!! Mostmár abbahagyom a fantáziálást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!