Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Igaz, hogy pár száz év múlva...

Igaz, hogy pár száz év múlva eltűnik a kisláb ujjunk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 3. 23:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is hallottam. Állítólag ebben az is benne van, hogy semmi értelme. Úgy értem, tényleg, a többi lábujj pl az egyensúlyunk megtartásában segít, de a kicsi meg nem... hogy az tök fölösleges... és ezért fog eltűnni:)
2011. szept. 9. 18:25
 12/24 krameri ***** válasza:
100%
a kislábujjnak nincs szerepe az egyensúlyozásban? Butaság, nagyban nehezebb lenne nélküle. Én tornász vagyok, tudom minek van szerepe.
2011. szept. 9. 19:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
az alap egyensúlyban, az állás, ilyenek, (szerintem) és nem a tornászatban...
2011. szept. 9. 21:40
 14/24 krameri ***** válasza:
100%

így belegondolva lehet alapja. Igen, a mai ember aki nem sportol, tényleg csak állásra és járásra használja a lábát, nem használja ki úgy a testét, mint pár ezer évvel korábban, tényleg nincs sok értelme. És tényleg a cipőknek is lehet hozzá köze. Ha belegondolsz, egyre több a lúdtalpas, a befelé dőlő lábfej, így összefügg azzal, hogy kisebb terhelés éri a talp külső részét, beleértve a kislábujjat.

Viszont ahhoz, hogy eltűnjön, nem 1-2 száz év kell, hisz csak az utóbbi évtizedekben kezdődött az általános ellustulás. (előtte a fizikai munka, háborúk harcok gondoskodtak a megfelelő igénybevételről)

Véleményme szerint még legalább 3-500 évet jósolok neki :D

addig meg annyi minden történhet.

2011. szept. 10. 18:19
 15/24 anonim ***** válasza:
65%
Figyelj kétszáz év múlva nemcsak hogy kislábujjad nem lesz de nagy se...
2011. szept. 10. 19:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Jaj ne röhögtess már. Évmilliárdok óta létezik az "5 ujjú végtagtípus" nem fog pár száz év alatt eltűnni.
2011. szept. 10. 20:57
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A milliárdos nagyságrend eléggé túlzó bocsi, de olyan 500-400 millió éve jelent meg.
2011. szept. 10. 21:55
 18/24 krameri ***** válasza:
100%

jó, közülünk senki se tudós, hogy meg tudja mondani mikorra, de az igenis elképzelhető, hogy el tűnik.

És lehet hogy évezredek óta 5 lábujjú az ember, de csak az utóbbi évtizedekben változott meg annyira az életmód, hogy ilyen mértékben módosuljon a genetikánk. Csak azért mondtam hogy nem 1-2 évszázadon belül.

2011. szept. 10. 22:07
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy másik példa. A bálnáknak van hátsó lábuk. Érdekes mi? Pedig igaz. Nincs rá szükség ezért elcsökevényesedett. Natgeon volt egy műsor ahol felboncoltak egy partra vetett bálnát és ott mutatták a hátsó lábát. (Óriások belül nézetből) De ha el is tűnne az nem évszázados nagyságrendű idő alatt menne végbe.
2011. szept. 10. 22:15
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2011. szept. 16. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!