Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Most akkor mennyi az IQ-m?

Most akkor mennyi az IQ-m?

Figyelt kérdés

Megcsináltam egy IQ tesztet és ez lett az eredménye :

A 18 kérdésre adott jó megoldásainak száma: 16

Nagyszerű... :):)

Az Ön közelítő IQ értéke ( ha 16 évnél idősebb):

120 - átlag feletti

de én még nem vagyok 16 éves,14 éves vagyok.. akkor is 120?

2011. aug. 10. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor jobb:)
2011. aug. 10. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:
hát 18 kérdés nagyon kevés. csináld meg a mensa ingyenes tesztjét.
2011. aug. 10. 15:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

18 kérdésből semmi nem derül ki. Vannak bemért tesztek (pl mawi), szakember (pszichológus) veszi fel. Azok mondanak közelítő értéket, és legalább másfél órásak.

Mindenesetre jó eredmény.

2011. aug. 10. 15:11
 4/9 A kérdező kommentje:

megcsináltam egy hosszabbat,60 kérdésből állt.itt már az életkoromat is meg kellett adnom és 130 jött ki. :)

akkor az jó eredmény,nem? :)

2011. aug. 10. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Oszinten a mensa tesztet/ pszichologusnal irtat talalom olyannak ami megbizhato.

Nekem online szerint 128 korul van.

Viszont megjegyeznem h hulyesegnek tartom gyerekkent merni, mert felnove beerhetnek a kortarsak/ vagy te erheted be oket- nalam elso volt. Tuti ha altalanosban kitoltetnek velem egy ilyet hypermagas pontszamot erek el, de idovel a kortarsak is felzarkoztak. Ezert hulyeseg meg egyebkent gyerekeket felvenni a mensaba ki tudja felnottkent is a felso 2%-ba fog-e tartozni.

Egyebkent jo eredmeny! Intelligens lehetsz! Azt ne felejtsd el h az nem egyenlo az okossaggal szal hasznald ki a lehetosegeid es tanulj- hidd el az ilyeneknek mint mi ezerszer konnyebb dolga van a suliban az atlagnal,

2011. aug. 10. 15:44
 6/9 Tetszik a ***** válasza:
100%

Nos, az intelligencia hányados átlaga 100. Úgy dolgozták ki, hogy ez jelenti a szellemi éveid %-át a valódi évekhez képest. Tehát egy 100-as IQ-jú gyerek, aki 8 éves, normális 8 éves intelligenciával bír. Így például az a 10 éves, akinek 80 az IQja, az kb ugyanúgy a 8 éves szinten áll. Egy 200 IQs 8 éves pedig 16 éves szellemi képességei vannak. Persze megközelítőleg Magyarországon csak 1-2 olyan ember létezik, akinek az IQja 170 fölött van.

Igazából akkor már büszke lehetsz magadra, ha az IQ-d meghaladja a 110-et.

2011. aug. 10. 18:08
 7/9 Tetszik a ***** válasza:
Szóval ezek alapján ha 16 évesnek 120 => 19 éves szint. A te IQ-d ezek alapján 135 lehet, de nem vagyok biztos benne, hogy 16 év alatti fiataloknak ilyen számítások vannak.
2011. aug. 10. 18:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen netes IQ tesztek sose adnak biztos eredményt... Valami hivatalosat kéne csinálnod pl. pszichológussal, hogy kiderüljön.
2011. aug. 10. 19:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Baromság az egész. Az IQ nem az intelligenciát mutatja, hanem a problémamegoldó készséget és a memóriát. Továbbá a netes tesztek elég csalókák, nekem egyszer 70 jött ki, utána meg 140. Ne erre alapozz!

Egyébként én már most tudom (ill. csak sejtem), melyik két tesztet töltötted ki, szerintem a második pontosabb. Mivel 100 az átlagos (ha "tágítani" akarjuk a határt, 90 és 110 között is az), a 130 egyértelműen jónak számít. Nagyon jónak. Büszke lehetsz magadra, már ha komolyan veszed az ilyesmit.

2011. aug. 10. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!